Codi Deontològic

El Codi Deontològic del COEIC està reconegut amb un dels més evolucionats de tots el col.legis professionals i amb prestigi internacional.

La professió informàtica porta unes poques dècades funcionant sense que ningú en regulés l’exercici i, si bé es pot dir que podria haver estat pitjor, aquesta absència de regulació ha permès l’expansió d’algunes pràctiques poc ètiques que, sovint, causen tants perjudicis als usuaris com als bons professionals de la Informàtica, que han de sofrir la mala fama que els procuren uns pocs desaprensius.

El Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, d’acord amb la seva condició d’organisme de dret públic i amb les seves finalitats establertes tant a la legislació com als seus estatuts, tenen l’obligació de vetllar per a què la Informàtica sigui un servei al País i a la Societat. Concretament, la Llei 2/74, de Col·legis Professionals, en els seus articles 3 i 5i, assenyala l’obligació d’aprovar en Assemblea un Codi Deontològic que reguli el correcte exercici de la professió.

No és funció del Col·legi establir un tractat sobre ètica professional, ni sobre les diferències entre legislació i ètica o entre ètica i moral. No obstant això, tampoc no volem limitar-nos a complir amb el mandat legal d’aprovar un codi deontològic, com si fos una imposició els objectius de la qual no compartíssim.

Entenem que la raó de ser de tot el Col·legi, com a organisme de dret públic, com ja hem dit, és oferir al conjunt de la Societat garanties de què la nostra professió li suposarà un bé en lloc d’un perjudici. Per això, la principal eina d’actuació del Col·legi és precisament el Codi Deontològic, on es regula el que és correcte i el que no ho és, sempre d’acord amb l’interès general.

fragment del Codi Deontològic del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEIC). “Per què un codi deontològic? “

pdf_icon.jpg Descarrega el Codi Deontològic del COEIC. Versió 1.0. Març 2005

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: