Barcelona vol gestionar el domini ‘.bcn’ d’internet a partir del 2010

L’Ajuntament de Barcelona presentarà la seva candidatura per a gestionar el domini .bcn en internet a partir del 2010, any en el qual per primera vegada les ciutats podran disposar de localizadores propis (com els existents .es o .cat), i al que ciutats com Nova York, Berlín i París han anunciat ja que optaran.

Si s’assoleix aquest objectiu, qualsevol servei públic, negoci, activitat comercial o turística que vulgui vincular en internet el seu nom amb Barcelona per mitjà del .bcn podrà fer-ho -sempre que conti amb el beneplàcit de l’ent que ho gestioni-, i fins i tot els barcelonins podran disposar d’un domini propi amb aquesta terminació.

El delegat de Presidència del Consistori, Ignasi Cardelús, ha explicat avui que de moment Barcelona és l’única ciutat espanyola que ha anunciat la seva candidatura a la Corporació d’Assignació de Noms i Nombres en Internet (ICANN en les seves sigles en anglès), organisme que analitzarà les propostes en el 2009 perquè, si “tot va bé”, entre en funcionament un any més tard.

Un instrument d’identitat local

L’objectiu és dotar-se d’un “instrument d’identitat local” del que es puguin beneficiar tant els ciutadans com les empreses o les institucions, i que permeti situar “a Barcelona en el mapa d’internet i a internet en el mapa de Barcelona”. A més de la geolocalització de serveis concrets en un plànol, i dels dominis personals, s’incorporaran certificats per a garantir la seguretat i identitat dels usuaris, i engegarà mecanismes per a lluitar contra possibles dolents usos del domini .bcn, i evitar així publicitat o correus no sol·licitats (spam) o estafes per falses web (phising).

168 milions de webs registrades

Fins a ara, els dominis estaven dividits en dos grans tipus: els anomenats territorials (també anomenats geogràfics, i assignats per països o territoris: .es, .fr, .eu) o els genèrics (coneguts com internacionals i organitzats per branques d’activitat: .com, .org, .net, .info). Amb la nova divisió, es vol donar un major pes a l’àmbit i a la identitat local.

Al setembre del 2008, el nombre de dominis registrats en tot el món era de 168 milions, entre ells, els 88 milions corresponents als .com i .net i 65 milions als territorials (sobre tots els .cn, .d’i .uk, és a dir, els de Xina, Alemanya i Regne Unit, respectivament); la resta corresponen als dominis .org, .biz i .name.

Font: El Periódico

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: