Les TIC com elements de cohesió de l’espai mediterrani

Experts i representants municipals de més de 50 ciutats de països mediterranis s’han compromès a incentivar i donar suport el desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), com element de cohesió en l’espai mediterrani.

Aquest objectiu es va concretar en la Declaració de Màlaga, un document subscrit en el transcurs de la Cimera de Ciutats i Governs Locals del Mediterrani.

El document, que compta amb el suport del Fons de Solidaritat Digital (FSD), concep l’ús de les noves tecnologies –especialment aquelles vinculades amb la informació i la comunicació–, com eines imprescindibles en el desenvolupament d’un espai mediterrani “més solidari i més distès”. Així mateix, s’assenyala que aquestes tecnologies “contribuïxen fortament a la pau i el diàleg cultural”, així com al desenvolupament “econòmic, social i polític i a una millor qualitat de vida en l’espai mediterrani”.

A més, en la declaració es destaca la importància de l’accessibilitat a aquestes tecnologies per al compliment dels Objectius del Mil·lenni, acordats en l’any 2000 en la seu de les Nacions Unides, i que en termes generals propugna la garantia d’uns estàndards de qualitat de vida bàsics iguals per a tots els éssers humans.

Acabar amb la bretxa digital

En relació a això, l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, que va presentar formalment la declaració acompanyat pel secretari executiu de la FSD, Alain Clerc, va considerar “inacceptable” que aquest objectius –el compliment de les quals es va establir per a 2015– ni tan sols estiguin en via de consecució, i va apuntar a l’existència de la “bretxa digital” com un dels obstacles per a això. De la Torre va lamentar que aquesta “bretxa” persisteixi en l’espai mediterrani donada la proximitat entre els seus països, i va apostar per una plataforma de serveis i un “espai digital mediterrani” que impulsi la inversió en el desenvolupament d’infraestructures de les TIC per a assegurar un accés universal a aquestes tecnologies i a Internet, especialment en matèria d’educació, sanitat, administració electrònica, cultura, comerç, seguretat i confidencialitat.

Font: hoyTecnología

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: