Xina ja és el primer exportador mundial de productes TIC

Xina s’ha convertit en el primer exportador mundial d’articles TIC, i l’Índia lidera les vendes mundials d’aquests serveis, segons la UNCTAD. En 2004, Xina va avançar als Estats Units en subministrament internacional de productes del sector, i les seves exportacions van arribar en 2006 els 200.000 milions d’euros.

El futur que augura la UNCTAD a les TIC a nivell global és òptim: preveu que el creixement continu de la penetració d’aquesta tecnologia en la societat es mantindrà i que jugaran un paper cada vegada més important en el comerç internacional.

La Conferència de les Nacions Unides per al Comerç i el Desenvolupament (UNCTAD acaba de presentar l’informe The Information Economy Report 2007-2008 – Science and technology for development: the new paradigm of ICT que analitza, entre altres temes, la contribució actual i potencial de la tecnologia a la creació i difusió del coneixement; o la manera que les TIC (les tecnologies de la comunicació i de la informació) ajuden a generar innovacions que milloren els mitjans de vida dels més pobres. Dos exemples: l’ús dels telèfons mòbils per gestionar micro-negocis a Àfrica i la creació de telecentres per a l’ús de comunitats pobres.

Transformació de l’economia. Però les TIC no estan ajudant només als països pobres, sinó també als països en vies de desenvolupament en un sentit diferent. Els resultats de l’anàlisi confirmen que, encara que la majoria dels països en vies de desenvolupament encara van molt per darrere dels països industrialitzats en la capacitat i ús de les tecnologies de comunicació i informació, alguns d’ells estan emergint com importants subministradors globals de productes i serveis en aquest sector (de fet, la majoria de xips informàtics, auriculars de telèfons, ordinadors portàtils, pantalles de televisió, reproductors DVD i altres productes electrònics i de telecomunicacions es fabriquen en aquests països).

I és que l’economia a nivell mundial s’està veient transformada per l’expansió de les TIC. El coneixement es dissemina per Internet (amb els conseqüents desafiaments per a la propietat intel•lectual), les comunicacions electròniques superen distàncies i fronteres, que es tornen menys rellevants a l’hora de portar a terme negocis i transaccions financeres i, en definitiva, les TIC poden generar guanys tan eficients que estan canviant els patrons bàsics seguits fins a fa molt poc pels negocis i el creixement de l’economia.

Font: Tendencias 21

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: