HP accelera l’ajustament de la seva plantilla després de la compra de EDS

Hewlett-Packard ha engegat ja el procés de reestructuració derivat de l’adquisició de EDS, tancada a mitjans del passat mes d’agost. El gegant nord-americà va anunciar una reducció de plantilla que afectarà a 24.600 empleats en tot el món durant els pròxims tres anys, xifra que suposa entorn del 8% del total de la seva força de treball. La meitat correspondrà a EE UU i l’altra meitat a les seves filials en l’estranger. Actualment, el grup conta amb 320.000 treballadors, dels quals 178.000 procedeixen de HP i 142.000 de EDS.

La retallada de plantilla anunciat per HP, que busca enfortir la seva posició per guanyar flexibilitat i plantar cara a IBM en el negoci dels serveis tecnològics, és major de l’esperat, segons van coincidir diversos mitjans nord-americans. La intenció de l’empresa és eliminar els llocs que estiguin duplicats per la integració d’ambdues corporacions, que durant el passat exercici van obtenir una facturació conjunta en l’àrea de serveis de 38.800 milions de dòlars, enfront dels 51.400 milions registrats pel gegant blau.

Amb el reajustament, HP espera arribar a uns estalvis de 1.800 milions de dòlars anuals una vegada que la reestructuració estigui completada. No obstant això, el grup ha assenyalat que aprovisionarà 1.700 milions en el seu quart trimestre fiscal per plantar cara a l’operació. En una reunió amb analistes, la directora financera de HP, Cathie Lesjak, va assenyalar que la compra de EDS tindrà un impacte negatiu d’entre 6 i 11 centaus de dòlar en el seu pròxim exercici fiscal, que conclourà a l’octubre de 2009. Per contra, a l’any següent, l’operació elevarà el benefici de HP entre 11 i 16 centaus de dòlar. L’executiva es va mostrar confiada que el grup compleixi les previsions de resultats per al trimestre en curs, anunciades el passat 19 d’agost, que passen per arribar a uns ingressos d’entre 30.200 i 30.300 milions de dòlars.

Per al conjunt de l’any, HP espera arribar a uns ingressos de 114.000 milions. Encara que, Lesjak va advertir que la revaloració del dòlar enfront de monedes com l’euro podrien erosionar els comptes. Els representants de HP van restar dramatisme a la notícia i van assegurar que l’empresa serà capaç de generar almenys 12.000 noves ocupacions, la meitat dels quals van a ser retallats, durant el mateix període de tres anys. En aquest sentit, un portaveu de la companyia a Espanya va recordar a CincoDías que quan HP va comprar Compaq, va reduir la seva plantilla de 150.000 a 135.000 empleats, si bé, abans d’anunciar la compra de EDS havia arribat a la xifra de 178.000 treballadors. ‘Hem generat més de 40.000 ocupacions nets amb el propi creixement dels negocis’, va dir.

Font: CincoDías

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: