Brussel·les demana un ‘debat obert’ per a aclarir l’estatut dels blocs

El Parlament Europeu va rebutjar una proposta per a impulsar l’aplicació als blocs de les mateixes normes que regulen altres publicacions i va instar a iniciar un “debat obert” per a definir l’estatut de les bitàcores en Internet.

El ple de l’Eurocambra va aprovar per 307 vots a favor i 262 en contra una resolució presentada pels grups Socialista, Liberal i Verd, que revisava un text preparat en la comissió de Cultura de la institució sobre el pluralisme i la independència dels mitjans de comunicació. El principal canvi introduït es refereix a l’estatut dels blocs, amb l’eliminació de la proposta perquè aquest tipus de llocs i altres amb informació generada per usuaris hàgin de complir les mateixes normes que s’exigeixen a “les altres formes d’expressió pública”.

La idea havia generat certa polèmica entre els internautes, que en alguns casos veien la iniciativa com un intent de reduir les llibertats en la Xarxa. La ponent de l’informe, l’eurodiputatda socialista Marianne Mikko, va voler deixar clar durant el debat del text que “a ningú li interessa regular Internet”. La resolució aprovada finalment pel parlament reconeix la importància que han cobrat en els últims anys els blocs i subratlla que suposen “una nova contribució important a la llibertat d’expressió”.

Els eurodiputats recorden que, a més de per persones privades, aquest mitjà és cada vegada més usat per professionals dels mitjans de comunicació i, en aquesta línia, defensa un debat sobretot el relacionat amb el seu estatut legal. A més, el text subratlla la importància de garantir la protecció dels drets d’autor en els mitjans de comunicació ‘online’, de manera que, per exemple, “les terceres parts hàgin d’esmentar la font quan citin declaracions”.

Font: El Mundo

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: