Google ofereix 10 milions de dòlars a canvi d’idees

Les idees han de ser capaces de canviar el món. Alguna cosa que la companyia va aconseguir fa deu anys. Ara ofereix 10 milions de dòlars per ajudar a qui sigui capaç de fer el mateix. Com part de la celebració del seu desè aniversari, Google ha engegat un nou projecte que anima que la gent ajudi a altres persones i ho ha batejat com Project 10^100. “

“Mai abans en la història tanta gent va tenir en les seves mans tanta informació, amb tantes eines a la seva disposició i amb tantes maneres d’assolir que bones idees s’arribin a convertir en realitat”, expliquen en la Web de la companyia.

“Fins a ara mai tanta gent tan distinta, havia pogut utilitzar tanta ajuda en tots els sentits”. Per això, han establert set categories per presentar idees, entre les quals s’inclouen l’ús sostenible d’energia, el medi ambient, la salut, l’educació, la protecció dels més necessitats, la potenciació de les comunitats o la construcció d’oportunitats que serveixin per ajudar a altres persones a mantenir-se a si mateixes i a les seves famílies.

Les idees seran sotmeses a votació pública, encara que una junta assessora escollirà les idees que finalment es portaran a terme. L’últim dia per presentar aquestes idees és el pròxim 20 d’octubre, llavors, un equip de 100 empleats de Google s’encarregarà de seleccionar les 100 millors perquè les voti el públic. Les idees triades es donaran a conèixer el 27 de gener de l’any pròxim. A partir de llavors, qualsevol de nosaltres podrà votar per triar als 20 semifinalistas perquè, finalment, l’esmentada junta assessora esculli als guanyadors a mitjan mes de febrer. Google llavors distribuirà 10 milions de dòlars per portar a terme, com a molt, cinc d’aquestes idees.

Presentar una idea és molt senzill. Simplement és necessari emplenar un format en la seva pàgina Web, en el qual s’ha de respondre a preguntes com “si la teva idea s’arribés a convertir en realitat, qui es beneficiaria més i com ho faria?”, o, per exemple, “descriu quin seria la millor manera que la teva idea fora seleccionada i implementada de manera satisfactòria”.

Els qui presentin les seves idees també són animats des de Google a realitzar vídeos i penjar-los en YouTube en els quals detallin en què consisteixen les seves idees. Google busca idees que puguin ajudar a grans quantitats de gent, especialment a aquells amb necessitats urgents, però també idees que siguin simples però efectives i que puguin tenir impactes a llarg termini.

Per donar idees, Google ha citat algunes que encaixen amb els seus paràmetres, però que no se li havien ocorregut a ningú fins a ara. És el cas de Hippo Water Roller, un contenidor d’aigua que pot ser fàcilment traslladat simplement rodant-lo gràcies a un nansa que alleujaria la càrrega dels habitants de les zones més desfavorides, on l’aigua és escassa, com a Àfrica, per exemple.

La veritat és que Google està animant, més que a les organitzacions, a les persones individuals a presentar projectes. Si algú s’anima a intentar-ho, que no es preocupi, doncs no haurà d’implementar-la per si sol. Una vegada seleccionades les propostes que es materialitzaran, Google utilitzarà un procés públic d’oferta per identificar organitzacions capaces de portar a terme els projectes. La recompensa en canvi d’una idea triada és, segons Google, “bon karma i la satisfacció de saber que la teva idea pot realment ajudar a molta gent”.

Més informació: Google 10^100

Font: iWorld

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: