Dia Internacional del Programari Lliure

El pròxim 20 de setembre se celebra, en tot el món, el Dia Internacional del Programari Lliure. Amb motiu d’aquesta data, CENATIC (Centre Nacional de Referència d’Aplicació de les TIC basades en fonts obertes) ha programat diverses activitats que s’estan desenvolupant al llarg de tot el mes, complint així amb el seu objectiu de promocionar i difondre el programari lliure en tots els àmbits de la societat en xarxa.

Així, el passat 10 de setembre CENATIC va organitzar un acte de difusió del programari lliure, com l’opció tecnològica més sostenible i democràtica, en l’àmbit del Pavelló d’Extremadura, en la ja concluída Expo de Saragossa, que va despertar gran interès entre el públic i els mitjans de comunicació. El dia 15 de setembre CENATIC, en col•laboració amb la Generalitat de Catalunya ha organitzat una jornada de trobada amb empreses del sector audiovisual català per traslladar-los un rellevant cas d’èxit d’utilització de programari lliure en animació en tres dimensions. Es tracta de l’empresa argentina ManosDigitales.com, creadora de ‘Plumíferos’, la primera pel•lícula d’animació 3D íntegrament realitzada amb programari lliure. Una quinzena d’empreses catalanes del sector s’han mostrat molt interessades en les oportunitats que ofereix, per a la seva tasca, el programari de fonts obertes.

Per altra banda, el dia 18 de setembre, en col•laboració amb la Federació de Municipis i Províncies d’Extremadura (FEMPEX) i l’Ajuntament de Mèrida, CENATIC ha organitzat un taller sobre programari lliure i municipalisme, a fi de donar a conèixer a les administracions locals extremenyes les opcions que aquest tipus de programari els ofereix per avançar en l’àmbit de la e-administració. En aquest esdeveniment, en el qual també participaran les diputacions provincials de Càceres i Badajoz, està previst que l’Ajuntament de Mèrida anunciï el seu propòsit de migrar part de les seves aplicacions a programari lliure. Els assistents coneixeran, a més, quines iniciatives d’implantació i desenvolupament de programari lliure ja s’estan portant a terme en consistoris d’Extremadura, de la mà de la directora gerent del Consorci IdenTic, Fernanda Jaramillo, i coneixeran el cas d’èxit de l’Ajuntament de Saragossa, amb la participació del seu director general de Ciència i Tecnologia, Ricardo Cavero.

Finalment, el dia 24 de setembre es presentarà a Madrid l’Observatori Nacional del Programari de Fonts Obertes, així com la primera de les seves publicacions, titulada ‘Programari de fonts obertes per al desenvolupament de l’Administració Pública Espanyola. Una visió global’. Està previst que a l’acte, en el qual participaran Sebastián Muriel (director general de Red.es) i Francisco Ros (Secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació), asisteixin unes 200 persones de tota Espanya.

Font: LaFlecha

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: