Barcelona posa a prova el successor del MareNostrum

MariCel és el nom del nou prototipus creat pels experts del Barcelona Supercomputing Center (BSC) en el marc del projecte europeu PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe, www.prace-project.eu/ ).El nou superordinador ajudarà a dissenyar els components de hardware i software dels futurs superodinadors, fins a deu vegades més potents que l’actual líder mundial en aquest camp, el nord-americà Roadrunner.

“El MariCel s’emmarca en una iniciativa per crear una estructura de supercomputació comuna per a Europa”, ha explicat Francesc Subirada, director associat del BSC. “En aquest prototipus MariCel, d’arquitectura similar al Roadrunner, provarem les últimes tecnologies de software, algunes de les quals han estat desenvolupades al BSC, que confiem que ens permetran instal·lar a l’Estat espanyol l’any 2011 o 2012 superodinadors més de cent vegades més potents que l’actual MareNostrum”, ha detallat Francesc Subirada.

Entre els treballs que s’estan desenvolupat amb el nou prototipus de superordinador hi ha el projecte Caleidoscopio, que s’està portant a terme entre el BSC i Repsol per determinar la viabilitat de l’extracció de petroli en aigües del golf de Mèxic.

Font: Avui

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: