Un 19% de les pymes espanyoles va sofrir un atac informàtic en 2007 amb pèrdua de dades

Un 19% de les empreses espanyoles de petit i mitjana grandària va sofrir l’any passat algun tipus d’atac en els seus programes informàtics, el que va provocar la pèrdua d’informació o la caiguda del sistema, segons es desprèn d’un informe sobre seguretat elaborat per Symantec, que qualifica de “preocupants” aquestes dades.

Segons l’estudi, elaborat a partir d’una mostra de 105 empreses espanyoles, un 70% d’aquests atacs va ser causat per amenaces com virus, cucs o troians, mentre que la resta es va deure a fallades del sistema. En general, les pimes consultades van assegurar que coneixen les amenaces més habituals, com els virus (93%), els missatges ‘spam’ (91%) i els troians (82%), encara que mai han escoltat termes més recents com ‘minnowing’ (69%) o ‘whaling’ (64%).

A més, un 34% de les empreses enquestades va admetre que manca d’un sistema per a còpies de seguretat i recuperació de dades, mentre que un 75% no disposa de funcions per al xifrat de la informació i un 55% no conta amb eines per plantar cara a les vulnerabilitats. En la mateixa línia, un 20% de les pimes va assegurar que les seves solucions de seguretat no abasten a tots els seus empleats, mentre que un 32% de les empreses va situar la seguretat informàtica entre les competències del director de Tecnologies de la Informació i un 33% en les del director general.

“Ens resulta preocupant el fet que moltes d’elles no despleguin un pla preventiu de seguretat informàtica, limitant-se a reaccionar quan el dany ja està fet “, va destacar Carlos Muñoz, responsable de Distribució i Vendes SMB de Symantec.

L’informe reflecteix que el cost és un dels obstacles que troba un 19% de les companyies a l’hora de crear un entorn més segur, mentre que un 13% va assegurar que la seguretat no és una mica prioritari en el seu negoci. Per a un terç dels enquestats, la falta de temps i coneixements suficients són factors importants a l’hora de descurar els seus sistemes.

Font: Europa Press

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: