Nae sortirà a l’exterior i comprarà altres empreses per créixer

Al costat dels seus socis Cristobal Escoda i Antoni Ibáñez, Ginés Alarcón, ex conseller delegat de T-Systems i membre del Consell Assessor del COEIC, ha dissenyat un pla perquè la consultora arribi als 50 milions d’euros de facturació en 2013.

Després de sortir el passat febrer de T-Systems, la filial espanyola de tecnologies de la informació per a empreses de Deutsche Telekom, on duia quatre anys com conseller delegat, Ginés Alarcón va decidir fer doblet i fitxar per Lavínia i Nae. Mentre que en la productora audiovisual ocupa el lloc de vicepresident d’estratègia i desenvolupament de negoci, en la consultora de telecomunicacions Alarcón és el president i també soci a l’haver pres una participació de 15%.

Els encarregats de convèncer per llançar-se a l’aventura de ser empresari van ser els fundadors de Nae, Cristòbal Escoda i Antoni Ibáñez. Els tres es coneixien des de 1999, quan Ginés Alarcón, que era directiu de Colt Telecom, els va fitxar per treballar en l’operadora. Ara, no obstant això, han estat aquests dos emprenedors els quals han fitxat a Alarcón per treballar en aquesta consultora enfocada a les operadores de telecomunicacions i a les administracions públiques, que competeix amb gegants de la talla de Accenture o Capgemini.

“L’entrada de Ginés Alarcón ens ha permès elaborar un pla de creixement detallat i accelerar aquest procés; també ens ha aportat la seva experiència per gestionar el creixement, per al desenvolupament del negoci i la definició de l’estratègia, a més de la seva qualitat humana”, explica Ibáñez, soci director de Nae.
L’objectiu de Nae, que conta amb trenta empleats entre Madrid i Barcelona, és passar de facturar tres milions d’euros en 2008 a cinquanta milions en 2013 “. Per arribar a aquests volums de negoci el normal és que hagi d’haver algunes operacions d’adquisició o integració d’altres companyies; arribat aquest moment és probable que ens faci falta cabdal extern, encara que de moment no està definida la fórmula”, assenyala Alarcón.

Una altra de les vies de creixement de Nae passa per ampliar la seva base de clients cap a grans corporacions, sobretot, del sector de banca i mitjans. De moment, Nae treballa para clients com Ono, Oragne, KPN, R, BT, T-Systems, Abertis i la Generalitat de Catalunya. “En l’àrea de companyies de telecos fem projectes per a operadores fixes que volen entrar en el mòbil i per a les quals volen fer convergir la seva part fixa i mòbil; també treballem en projectes de xarxes de fibra fins a la llar i millora de processos”, afirma Escoda, soci director de Nae. En l’àrea d’administracions, participen, sobretot, en processos de licitació i plans estratègics.

La tercera via de creixement de Nae és l’expansió internacional. “Anem -diu Ibáñez- a fer accions comercials en Sudamérica, Àfrica i Europa de l’Est; tenim oportunitats identificades a Guinea i Xile i un projecte en marxa a França”.

Nae no preveu, de moment, l’obertura d’oficines en aquests llocs tret que el volum de clients així ho requereixi. Els projectes es duran des de Madrid, que ara genera el 85% del negoci de Nae, o des de Barcelona, que mou el 15% restant.

Font: Expansión

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: