Beques de programari lliure 2008

El programa d’ajuts per a projectes de programari lliure és orientat a fomentar que els estudiants de Catalunya participin en el desenvolupament d’aquest tipus de programari i ho facin de la mà d’aquelles persones que hi estan treballant des d’una perspectiva professional o acadèmica.

Molts projectes importants de programari lliure han sorgit de l’àmbit acadèmic, especialment de les universitats, però, tot i amb això, els plans d’estudi que es segueixen a la major part d’escoles d’informàtica no tenen presents els models de desenvolupament que es fan servir en l’elaboració dels productes de programari lliure. Això fa que les empreses que treballen amb aquests productes i que tenen una participació més o menys activa en la seva comunitat es trobin, sovint, amb la dificultat de trobar professionals amb coneixement d’aquesta forma de treballar.

D’altra banda, la primera barrera que es troba un nou desenvolupador per començar a col·laborar en un projecte de programari lliure és el total desconeixement del funcionament de la seva comunitat i de com s’hi pot participar i això es pot evitar si aquest primer contacte es fa de la mà d’algú que ja en formi part.

És per això que, tot i inspirant-nos en el model del Google Summer of Code, que s’ha mostrat d’èxit des de la seva primera edició l’any 2005, us presentem aquest programa d’ajuts per a projectes de programari lliure. Els principals objectius d’aquest programa són contribuir al desenvolupament d’aquests projectes i fer-ho amb estudiants de casa nostra, que d’aquesta manera s’habituïn a treballar en aquests entorns i els faciliti un accés tutelat a les seves comunitats.

Es busquen!

Empreses que estiguin treballant en projectes de programari lliure
Estudiants que vulguin treballar en projectes de programari lliure
50.000 € en recompenses

Més informació: Lafarga.cat

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: