El director de sistemes es despulla de la seva disfressa: vol ser conseller delegat

La innovació és el dia a dia de les empreses i això ha entronitzat de nou, després de diversos anys, als directors de sistemes d’informació, els CIO, com una de les potes estratègiques de les companyies. Però, com subratlla l’informe Asean CIO Leadership Study, presentat recentment en el campus de Singapur de Insead, el context actual ha fet que els fins a ara denominat nois de TI (Tecnologies de la Informació), es despullin cada vegada de la seva faceta tecnològica i adquireixin un rol molt més estratègic tant en funcions com en competències que requereix el lloc.

Com explica Harvey Koeppel, director executiu del IBM Center for CIO Leadership, que ha participat en l’elaboració d’aquest i d’altres informes similars, “cada vegada observem que competències que tenen a veure més amb les habilitats toves, com lideratge, gestió de persones o comunicació són ara més necessàries per als CIO que les seves habilitats tècniques, que ja es pressuposen”.

El nou perfil més estratègic i direcció porta aparellat altre gran canvi dintre del lloc de director de sistemes d’informació, segons el document. Com explica Bruno Lanvin, director executiu del laboratori eLab de Insead, les empreses estan assistint a un procés que el CIO procedeix no només de l’àrea tecnològica com de vendes, màrqueting o operacions, àrees fins a aquest moment molt divergents. “És encara una tendència emergent, però alhora global, i anirà augmentant en els pròxims dos o tres anys”, apunta Lanvin.

El canvi no es queda en aquesta major heterogeneïtat dels perfils. De fet, l’altre gran canvi que es veu a l’estudi és que per primera vegada els directors de sistemes comencen a considerar seriosament la possibilitat d’abandonar el seu càrrec i postular-se com possibles consellers delegats o, com a mínim, prendre un seient en el consell. “Aquesta és l’aspiració que molts CIO estan començant a considerar, des del punt de vista que ells consideren que aporten bona part del valor del negoci des de la seva posició en TI i que, de no estar en primera línia com CEO, tot aquest valor es quedarà sobre la taula. I els propis CIO són conscients que aquesta aspiració és la seva última oportunitat per donar el salt definitiu i aportar valor”, explica Koeppel.

Pressió en el dia a dia
Pel contrari, l’informe assenyala que la pressió a la qual es veuen sotmesos els CIOs en el dia a dia és el major desafiament de molts directius, perquè “ells mateixos consideren que han de donar resultats al moment, al minut, i això els du a estar sempre molt pressionats”, afegeix Koeppel.

Malgrat la pressió diària, els directius de sistemes reconeixen haver notat un augment de pes dintre de la direcció de les companyies. Com constata Teeranun Srihong, vicepresident executiu i director de sistemes d’informació de Thailand’s Kasikornbank, “hem passat de ser únicament les persones que fèiem realitat els projectes a construir de forma directa al creixement, innovació i productivitat de les companyies.

Font: Negocios.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: