Les TIC són el sector que més demanda d’ocupació ha generat

L’últim estudi realitzat per Psicotec posa de manifest el dinamisme que mostren els mercats laborals d’informàtica, telecomunicacions i noves tecnologies, on s’han produït un 14,49% del total de les ofertes d’ocupació realitzades durant la primera meitat de l’any.

Els mercats laborals d’informàtica, telecomunicacions i noves tecnologies es presenten amb un gran dinamisme i afronten òptimament l’actual situació econòmica pel que fa a la generació d’ofertes d’ocupació.

Durant el primer semestre de 2008, lidera el rànquing de sectors amb un 14,49% del total d’ofertes registrades, un 1,25% més que en el mateix període de 2007. Li segueixen distribució i logística (13,76%) i consultoria i assessoria (10,64%), si bé ambdós sectors van sofrir reculades del 12,87% i del 4,9%, respectivament. En quart lloc es posiciona el mercat d’indústria amb un 10,55%, seguit del Sector Públic amb un 8,68%.

Aquests són alguns dels resultats obtinguts del V Baròmetre Psicotec 2008 sobre el mercat laboralcorrespondiente el primer semestre de l’any. “El Baròmetre Psicotec permet conèixer l’impacte de la situació econòmica en l’evolució del mercat laboral.

En aquest primer semestre, el context actual s’ha reflectit clarament en gairebé tots els sectors d’activitat, produint-se un descens generalitzat en el nombre de llocs sol·licitats. No obstant això, informàtica, telecomunicacions i noves tecnologies és una de les excepcions juntament amb el Sector Públic, enginyeria, utilities i energia, i màrqueting i vendes. Aquests cinc sectors han experimentat variacions interanuals positives, generant més ofertes que en 2007”, comenta Ignacio del Busto, director general de Psicotec.

Per comunitats autònomes la qual més ofertes tecnològiques ha registrat és Madrid amb un 65,16% del total. Catalunya amb un pes del 15,14% ocupa el segona lloc i Andalusia, onze punts per sota, el tercer. A aquesta, li segueix la Comunitat Valenciana amb un 2,22% i el País Basc amb un 2%.

El major nombre de llocs oferts en aquest sector exigirien Formació Professional de grau superior i grau mig (31,3%) o Enginyeria, tant tècnica com superior (26,13%), mentre que només en el 2,43% dels anuncis no es requerien estudis. L’experiència prèvia va ser un requisit comú per al 75,16 % dels perfils sol·licitats. Els llocs més sol·licitats durant la primera meitat de l’any en el sector d’informàtica, telecomunicacions i noves tecnologies han estat els de programador (17,34%), analista programador (11,18%) i tècnic (9,07%).

Font: Comunicaciones World

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: