La seguretat de les dades acapara el 10% dels pressupostos TI

El pes de la seguretat TI dintre dels pressupostos de tecnologia de les empreses nord-americanes va en augment, reflectint la creixent preocupació de les organitzacions davant el perill que es produeixin bretxes de dades i la creixent implicació dels CEO en la tasca de protegir les seves dades sensibles, Forrester Research.

En concret, la consultora estima que un 10% del total dels pressupostos operatius TI s’hauran destinat a la seguretat durant 2008, el que representa un increment del 8% respecte a l’any passat. Forrester basa aquestes conclusions en un sondeig realitzat entre 1.255 responsables de la presa de decisions sobre seguretat corporativa en empreses d’Amèrica del Nord, el 21% dels quals preveu fins i tot augmentar la seva despesa en seguretat TI durant 2009. Només un 6% espera disminuir la seva inversió en aquesta àrea.

“Es tracta d’unes dades impressionants, especialment tenint en compte l’actual incertesa econòmica”, ha subratllat Khalid Kark, analista de Forrester. “Recordo quan el pressupost per a seguretat era fins i tot menor del 4% de la inversió total en TI.

Si existeix un punt de vista negatiu per a aquesta creixent presa de consciència sobre la importància de la seguretat és, segons Kark, que, òbviament, una major inversió porta associat també un escrutini més meticulós per part dels responsables de negoci. En conseqüència, els professionals TI haurien de resignar-se a sotmetre les seves compres a més processos i aprovacions per a justificar la inversió, fins i tot quan es tracti de productes de poca importància.

La seguretat TI ha resultat identificada, en qualsevol cas, com la principal prioritat dels CIO en els estudis de Forrester durant quatre anys consecutius. En el sondeig els resultats del qual han estat presentats ara, el 30% dels responsables de seguretat entrevistats va assegurar tenir contacte amb el consell executiu o el CEO de la seva empresa, i el 19% va assenyalar tenir “contacte directe” amb ells.

Font: CIO España

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: