Google sorpren amb Chrome, el seu propi navegador

Google, el cercador més conegut d’Internet, arremet contra Microsoft i el seu Explorer, i llança Chrome, un navegador propi i gratuït, en un licitació per la supremacia en la xarxa de xarxes que es remunta a la opa per Yahoo!.

Google torna a la càrrega, i després de l’anunci de Android, el seu sistema operatiu per a mòbils, es llança ara, sempre en la línia de facilitar l’accés a la web dels seus seguidors, al món dels navegadors. Es diu Chrome, i està disponible en la seva versió beta a 100 països, tal com conten els directius de l’empresa d’Internet en la seva blog oficial.

És sens dubte un desafiament als dominis de Microsoft, el gegant informàtic el navegador del qual, l’Explorer, és el més estès en el món després de les polèmica per descomptat monopoli. “Tots passem molt temps en un navegador. Busquem, xatejem, enviem correus, comprem i llegim notícies en un navegador. Per això, varem començar a pensar seriosament en com seria si ho dissenyéssim des de zero”, van assegurar en el blog Sundar Pichai, vicepresident per a la gestió de productes, i Linus Upson, director d’enginyeria.

“La xarxa ha evolucionat tant, amb les noves aplicacions i programes, que ens varem adonar que no necessitem solament un navegador, sinó una nova plataforma moderna”, van afirmar.
Amb aquesta filosofia va néixer Chrome, un navegador “senzill, simple i ràpid” en aparença, però amb una configuració preparada per acollir les aplicacions i complexes que poblen la xarxa.

Més ràpid i eficaç
Una de les principals millores que incorpora Chrome és la d’aïllar cada tasca a l’obrir una pàgina web. En lloc de realitzar els processos de descàrrega en cascada, els divideix, pel que el temps de càrrega és major fins i tot en pàgines amb molta informació. Amb això evita que, per exemple, al carregar una animació o un vídeo, no col•lapsi la resta de funcionalitats de la pàgina.
A més, segons s’explica en el còmic pel qual Google ha difós la notícia, el programa tindrà un codi obert, pel que els programadors podran desenvolupar les seves pròpies aplicacions, una mica que ja ocorre amb altres productes de Google.

Per a tots i contra tots
En el blog, els directius van comentar també que haurà una versió de Chrome per a Mac i per a Linux, amb el qual es consideren en deute per la seva política de codi obert. La setmana passada Microsoft va llançar una segona beta del seu pròxim navegador Internet Explorer 8 dissenyat per combatre el creixent desafiament de l’explorador Firefox. Va ser llençada per a un públic més ampli, ja que la primera versió de prova va ser només per a desenvolupadors.
També el passat juliol Mozilla va llançar el seu nou navegador, Firefox 3. La nova versió del famós navegador de Mozilla ve amb un millorat rendiment, així com millores de seguretat, de productivitat, personalització i altres característiques. Amb aquest llançament, Firefox va batre el rècord de descàrregues i va aconseguir entrar en el Guinness dels rècords. En l’actualitat, Microsoft conta amb el 72% del mercat dels navegadors amb l’Explorer, a molta distància de Mozilla, de Firefox, que conta amb el 20%, i Safari, de Apple, amb el 6,4%.

Font: Expansión

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: