L’atapeït curs de Bosch

El nou acord marc per gestionar l’adquisició de serveis TIC per part de la Generalitat, que donarà més oportunitats a les pimes catalanes a l’incidir en la contractació de serveis entre 60.000 euros i dos milions d’euros, ha tancat el curs escolar 2007-2008 en matèria d’informàtica. Després de l’aturada d’agost, el nou curs arribarà carregat de molt treball per a la Secretària de Telecomunicacions i Societat de la Informació que dirigeix Jordi Bosch.

Es començarà amb l’anunci de l’empresa adjudicatària del contracte dels mòbils de la Generalitat, que s’anunciarà al setembre i que substituirà a l’actual, en mans de Orange des de 2003. Movistar, Vodafone i Orange, que són les tres companyies que estan licitant per aquest contracte, van presentar les seves ofertes a l’abril i des de llavors estan esperant el resultat final. Aquest contracte, un dels més importants aquest any a Europa, servirà per anar obrint boca del que encara quedarà per arribar.

“Els nostres objectius per a aquest curs són consolidar iniciatives que ja estan en marxa, com el pla Pimestic, que conta amb un pressupost de 20 milions d’euros per a quatre anys, i l’acreditació TIC; a més, volem llançar tots els contractes -com els de construcció de les torres- que estiguin relacionats amb el Pla Catalunya Connecta”, explica Jordi Bosch.

El pla, que pretén dur la banda ampla, la televisió digital terrestre i la telefonia mòbil als nuclis de població de més de 50 habitants i als polígons industrials -llevat de la TDT- fins a l’any 2010 s’ha convertit en una de les joies de la corona. Catalunya Connecta, que preveu la construcció de 356 torres de telecomunicacions per oferir aquests serveis, compte amb un pressupost total de 130 milions.

“És molt probable que el concurs ho guanyi Abertis perquè són moltes torres per ser gestionades per part d’un petit instal•lador”, diu l’alt càrrec de la Generalitat. Un projecte a llarg termini L’altre punt calent aquest curs arriba de la mà de l’operador neutre. El projecte, que pretén desplegar una xarxa de fibra òptica des de Barcelona que connecti a tots els ajuntaments i edificis públics, compte amb un pressupost d’uns 800 milions d’euros.

“L’operador neutre -assenyala Bosch- està en una fase d’anàlisi amb consultes amb Europa perquè quan es faci el contracte no tinguem dificultats”. I afegeix: “Fins a 2010 no estarà en marxa perquè els tràmits legals són lents, s’està analitzant si serà finançat en 20 o 30 anys, a quins preus, etc”.

Font: Expansión

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: