La UPC, la UB i l’Ajuntament de Barcelona signen un acord que reforça el Portal del Coneixement

S’ha signat un acord entre l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Barcelona (UB) per a la urbanització del Campus Diagonal Sud del Portal del Coneixement. L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el rector en funcions de la UB, Josep Samitier i el rector de la UPC, Antoni Giró han participat als Pavellons Gaudí d’aquest acte que s’inscriu en el procés de consolidació del Portal del Coneixement.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat que “el Portal del Coneixement és la fàbrica de coneixement on es fa docència, recerca i transferència de tecnologia més important de l’Estat i d’Europa” i ha assegurar que aquest acord és una assignatura pendent per donar “normalitat urbana” a aquest espai a l’extrem est de la Diagonal. Hereu ha afirmat que “les universitats són al cor de l’estratègia del futur de la ciutat” i ha afegit que Barcelona “farà un altre salt històric a l’altre extrem de la Diagonal, amb la construcció d’un altre gran pol de coneixement on universitats també hi són presents”.

Per la seva banda, el rector de la UPC, Antoni Giró, ha afirmat que el Portal del Coneixement “és un exemple més de cooperació estreta entre la UPC i la UB”. Giró també ha destacat que així “es dóna pas a l’eix Diagonal, que arriba fins el mar amb el 22@ com un nou entorn de desenvolupament tecnològic del 22@, que compta amb l’aposta de la UPC” , i que tot plegat “configura la societat del coneixement”.

“Aquest entorn és la ciutat del segle XXI”, ha destacat el rector en funcions de la UB, Josep Samitier, en relació al Portal del Coneixement. Samitier ha afirmat que aquest “és un exemple de com es pot transformar la ciutat, el territori, i com des de les universitats volem col·laborar-hi”. També s’ha referit a que és “una universitat oberta en què els campus s’insereixin en la vida ciutadana i generen coneixement, dos elements que cada cop es troben més plegats”.

El Portal del Coneixement reuneix l’expertesa i l’activitat de les dues universitats, així com d’altres centres de recerca i formació vinculats a hospitals, escoles de negoci, el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)… Un territori que, amb una extensió de 227 ha i 515.000 m2 construïts, acull 16 centres docents entre escoles i facultats, i 89 departaments universitaris. S’hi imparteixen 50 titulacions de grau amb quasi 50.000 estudiants matriculats, mentre que uns altres 6.000 cursen estudis de postgrau.

Font: UPC

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: