HP lidera el mercat de servidors en EMEA en el segon trimestre de 2008

El mercat de servidors en EMEA (Europa, Orient Mig i Àfrica) va créixer en el segon trimestre de l’any un 8,7% en termes de facturació, arribant a els 4,479 milions de dòlars, segons les últimes dades referent a la consultora IDC.

Encara que IBM ha estat l’empresa que més ha crescut (18,2%), el mercat ho encapçala HP, amb una quota del 32,7%, seguida de prop pel ‘Gegant Blau’, amb el 32,1%. No obstant això, aquesta dada suposa un descens en la quota de mercat de HP, que durant el mateix període de 2007 va obtenir un 34,1%. Per contra que per al Gegant Blau que en el segon trimestre de l’any anterior va arribar al 29,6% de quota de mercat en servidors.

En la mateixa línia, la companyia Dell va augmentar la seva presència en el mercat, al passar del 8,8% al 9,5%. Mentre que Sun Microsystems va disminuir la seva quota de mercat al passar de 13,8% a 12,9% en aquest trimestre. Un poc menys accentuada ha estat la disminució de la presència de Fujitsu Siemens, que va baixar del 6,6% al 6,2%.

En quant a creixement, IBM ha estat l’empresa que major increment ha registrat durant aquest període, en concret un 18.2%. Per la seva banda, Dell també ha crescut amb doble dígit: un 17,2%. La ‘medalla de plata’ en creixement ha estat per a HP que es va haver de conformar amb un increment del 4,2%. Les dues últimes posicions han estat para Fujitsu Siemens, 3,1% i, finalment, Sun Microsystems, que va créixer un 1,9%.

Per regions, el creixement d’aquest mercat a Europa Central i Occidental segueix estenent-se a altres subregiones. En concret, els ingressos per servidors en aquestes àrees han crescut un 17,8%, seguit de prop per Orient Mig i Àfrica amb un increment en vendes de més del 16,1%, respecte al mateix trimestre en 2007. Els mercats més madurs d’Europa Occidental van experimentar un menor creixement, d’un 6,8 %.

Font: Computerworld

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: