Espanya està preparada per a les TIC, però la seva adopció està llastrada

Espanya ocupa la posició 26 de l’e-readiness rànquing 2008 elaborat per la investigadora Economist Intelligence Unit i IBM. Estats Units supera a Dinamarca aquest any i lidera el rànquing mundial que analitza l’estat de la qüestió en tecnologia de la comunicació i informació (TIC) en 70 països de tot el món.

Els resultats indiquen que els aspectes en els quals més avançada es troba Espanya respecte a la implementació de les TIC són l’entorn legal (8 punts), l’entorn social i cultural (7,80) i l’entorn empresarial (7,77). L’adopció per part de consumidors i empreses (7,35), les polítiques institucionals (7,25) i sobretot la connectivitat (7.00) són els punts més fluixos a Espanya.

L’estudi es qüestiona quins són les condicions de partida tècniques, socials, polítiques i culturals respecte a les TIC. Espanya es manté en el lloc 26 amb un índex d’e-readiness de 7,46, just per sota d’Itàlia i per sobre de Portugal.

Els països que més han progressat en 2007 han estat Hong Kong (lloc 2) i Austràlia (lloc 4). Les regions que més han avançat han estat l’àrea Àsia-Pacífic i Nord Amèrica, mentre que la majoria dels països d’Europa es van estancant, segons l’estudi.

Altra dada que assenyala és que cada vegada hi ha menys distància entre els països industrialitzats i les zones en desenvolupament, si bé els asiàtics s’avancen a Àfrica i Sudamérica. Rússia es manté bastant endarrerida respecte a les TIC.

pdf_icon.jpg Veure l’informe e-readiness2008.

Font: MARKETINGdirecto.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: