La facturació del sector de consultoria va augmentar un 13% en 2007

Per a 2008 es preveu que els serveis de outsourcing i consultoria siguin els que experimentin un major creixement.

La facturació del sector de consultoria va augmentar un 13,1% durant l’exercici 2007 a Espanya, segons l’informe “La consultoria a Espanya en 2007”, fet públic per l’Associació Espanyola d’Empreses de Consultoria (AEC). L’informe recull dades de 2007 i previsions per a 2008, gràcies a la informació aportada per les principals empreses de consultoria del país.

Segons el president de la AEC, Diego Pavía, “les previsions de fa un any s’han vist millorades en tres dècimes, fins a arribar a un més que optimista increment del 13,1%, és a dir, un total de 8.561 milions d’euros de facturació”. Les previsions per a l’exercici 2008 apunten un creixement del 11,3%.
En quant a la distribució d’ingressos a nivell geogràfic, el 81% de les vendes del sector segueix concentrant-se en el mercat espanyol. No obstant això, s’aprecia un lleuger increment en les vendes en la resta de països de la Unió Europea en dos punts percentuals.

Respecte a la distribució d’ingressos per tipus de servei prestat, el major dinamisme ha recaigut en l’àrea de desenvolupament i integració d’aplicacions, que arriba a el 44% del negoci total de la consultoria espanyola. En aquest camp, els serveis de desenvolupament d’aplicacions suposen les tres quartes parts dels ingressos en aquesta àrea.

L’àrea d’outsourcing suposa la segona font d’ingressos. Els serveis d’outsourcing de tecnologies de la informació constitueixen el 43% dels ingressos. La externalización de processos de negoci en les empreses clients li dóna a les consultores espanyoles un 16% dels seus ingressos.

La consultoria manté l’evolució més discreta, sent la consultoria tecnològica la que segueix creixent, suposant ja el 67% dels ingressos del sector. No obstant això, la consultoria de negoci té tan sols el pes del 33% en els ingressos totals.

Previsions per a 2008
Les previsions per al present exercici apunten que la senda alcista dels últims quatre exercicis es mantindrà gràcies a l’increment previst de la xifra de negoci de fins al 11,3%.

En 2008, els ingressos derivats dels serveis de outsourcing i consultoria creixeran per sobre de les previsions, un 14% i un 13%, respectivament. Mentre, l’evolució dels de desenvolupament i integració serà inferior, quedant-se en un 8%.

El principal demandant de serveis de consultoria durant 2007 va continuar sent el sector financer, que representa el 27% de la facturació total del sector. Les Administracions Públiques ocupen el segon lloc, amb un 17%, i les telecomunicacions, el tercer, amb un 15%.

En quant a les previsions per a aquest any, les empreses de consultoria preveuen que les vendes augmentin més en sectors com l’oci (16%) o les telecomunicacions (15%).

Font: elEconomista.es

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: