La manca d’enginyers i el seu impacte en el sector TIC

El COEIC participa al workshop orgnitzat per la càtedra Everis-UPC que té com a objectiu promoure les carreres TIC sobre la possible manca d’enginyers, junt amb altres representats del sector a Catalunya.

Durant aquest workshop es van debatre el desajust entre la oferta i la demanda de professionals, així como les seves causes.

Entre les causes del desajust es van destacar el factor demogràfic, la imatge de la professió no positiva, percepció de salaris baixos, i mancances del sistema educatiu actual.

Domingo Olmos, Vicedegà de Relacions amb les Empreses del COEIC, va comentar que el Consell Assessor del COEIC al qual participen empreses, universitats, administració pública i professionals va iniciar un estudi similar durant els últims mesos. Finalment es va decidir agregar-se al estudi que està realitzant la FOBSIC, també present en el wokshop amb la participació de Francesc Miralles a la vegada membre del Consell Assessor del COEIC, ja que necessitem al sector un estudi seriós e imparcial per evitar els missatges contradictoris que s’estan produint i llençant als mitjans de comunicació.

Tanmateix, el COEIC va sugerir dues causes adicionals a aquesta situació: la globalització i el offshoring, i la forta competitivitat i maduressa del sector TIC.

Dades interessants sobre l’estudi que està realitzant Everis:

  • Disminució d’un 28% dels estudiants que es matriculen com a nou ingrés a les carreres de l’àmbit TIC, entre 2001 i 2006
  • Demanda creixent dels professionals TIC, essent la 2º categoria més demandada a Barcelona. El 80% d’aquesta demanda està concentrada a Madrid (57%) i Barcelona (23%)

Durant el workshop es va a arribar a un consens important sobre la necessitat de diferents perfils i que no tota la demanda té per que ser coberta amb Enginyers. Hi han molts més professionals qualificats en el sector i amb titulacions adequades com la Formació Professional.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: