Budapest serà la seu de l’Institut Europeu de Tecnologia

Els ministres responsables d’Investigació dels Vint-i-set Estats membres de la Unió Europea (UE) van acordar establir la seu de l’Institut Europeu de Tecnologia (IET) a Budapest, van informar fonts de la presidència eslovena de la UE.

En una trobada extraordinària celebrada a Brussel•les, Polònia -que havia presentat la candidatura de Wroclaw- va retirar finalment la seva objecció que les oficines centrals del IET vagin a la capital hongaresa. A més de Budapest i Wroclaw les altres candidatures en liza eren Bratislava i Viena, en una proposta conjunta d’Eslovàquia i Àustria, la localitat alemanya de Jena i l’espanyola de Sant Cugat del Vallés (Catalunya).

Els 27 havien acordat a la fi de maig que el IET havia de situar-se en un nou Estat membre que no tingués adjudicada encara cap seu d’agències europees. En la pràctica, aquests dos criteris excloïen a totes les ciutats candidates excepte la capital hongaresa.

Treball en xarxa
El IET s’ha concebut com una ‘xarxa’ entre diverses institucions acadèmiques i del món empresarial, pel que la seva seu central no serà molt gran -entorn de seixanta persones-. El pla és organitzar-lo entorn de “comunitats de coneixement i innovació” (CCI), que en una primera etapa se centraran en el canvi climàtic, les energies renovables i les tecnologies de la informació i la comunicació.

Després de constatar que Sant Cugat no tenia possibilitats si es fes amb les oficines centrals de l’Institut, Espanya va anunciar que intentarà que la ciutat catalana aculli alguna d’aquestes comunitats. El IET rebrà 308,7 milions d’euros del pressupost comunitari per al període 2008-2013, però l’objectiu és mobilitzar a més aportacions del sector privat i de les administracions nacionals i regionals, fins a arribar a un muntant per a aquest període entorn de 2.200 milions d’euros.

Font: El Mundo

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: