Barcelona tindrà WiFi gratis en 500 centres municipals en 2010

L’Ajuntament de Barcelona vol ampliar en els pròxims dos anys la xarxa de connexió a Internet sense cables (‘wifi’) i instal•larà fins a 500 punts d’accés en sengles centres municipals de la ciutat.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat que, amb aquesta iniciativa del govern local, que es presentarà en el pròxim plenari, s’assegura la “igualtat dels ciutadans per accedir a la informació”, que és “un bé cada vegada més bàsic”. El consistori té previst duplicar a principis de 2009 els cinquanta punts d’accés que existeixen actualment i anar incrementant aquesta xifra fins a arribar a els 500 previstos per a 2010.

La iniciativa, que l’alcalde ha presentat en roda de premsa en un equipament municipal del barri Gòtic, suposarà una inversió de 1,75 milions d’euros i, a més, es destinaran 950.000 euros anuals per al manteniment del servei. Centres cívics, oficines d’atenció al ciutadà, pavellons esportius, centres culturals, escoles de secundària, mercats municipals o museus són alguns dels espais on s’instal•larà ‘wifi’.

El servei que ofereix el consistori no permet descarregar des de programes d’intercanvi d’arxius i bloqueja les pàgines de contingut pornogràfic. Segons ha explicat el quart tinent d’alcalde de Barcelona, Ramón García Bragado, el servei, a més, només es podrà usar durant un màxim d’una hora, ja que “no s’ha plantejat com un ús professional”, i únicament funcionarà dintre del recinte dels centres municipals en l’horari en el qual estiguin oberts. García Bragado ha apuntat a la possibilitat que en un futur pugui haver connexió sense fil a Internet en la via pública, sempre que hagi una empresa amb “una proposta econòmica sostenible que concordi amb els interessos de l’ajuntament”, ja que la prestació d’aquest servei en els carrers té “costos importants”. El consistori té instal•lats punts de connexió en diversos llocs de la ciutat que, de moment, només s’usen per a la comunicació entre diferents organismes municipals, ha explicat el tinent d’alcalde.

Font: La Vanguardia

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: