Un grup d’investigadors de Girona guanyen un concurs d’intel·ligència artificial

Els investigadors del grup d’Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents (eXIT) de l’Institut d’Informàtica i Aplicacions (IIiA) de la Universitat de Girona (UDG), han estat els guanyadors del concurso Agent Reputation and Trust (ART), celebrat en Estoril (Portugal).

ART és una competició que s’organitza en el marc d’una conferència científica d’importància internacional, la Autonomous Agents and Multiagent Systems (AAMAS), dedicada a la investigació en una especialitat de la intel·ligència artificial coneguda com Agents Intel·ligents i Sistemes Multiagent. Segons ha informat la Universitat de Girona, l’objectiu del concurs ART és sotmetre als agents (programa informàtic) a proves de confiança i reputació.

Un agent és un programa informàtic capaç de comunicar-se amb altres programes per a demanar-los i subministrar-los informació i que pren decisions basant-se en el coneixement adquirit. Les aplicacions pràctiques del programari d’agents es poden trobar en el comerç electrònic, com és el cas de les subhastes, o en la planificació logística.

L’equip de la UDG ha aconseguit guanyar el citat concurs gràcies a l’encertat disseny de l’estratègia d’intercanvi d’informació, el que ha permès als investigadors obtenir el màxim coneixement dels seus contrincants i aprofitar-lo per a establir els millors judicis.

L’agent de la UDG, U2008, ha estat posat a punt per Víctor Muñoz i Javier Murillo, sota la supervisió de Dídac Busquets i Beatriz López. L’any passat l’equip del grup eXIT va guanyar també un certamen similar celebrat a Espanya. Ara han competit contra catorze equips dels Estats Units, Anglaterra, Itàlia i França i contra altre grup de la UDG.

Font: La Vanguardia

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: