Una espanyola al capdavant de catorze filials de Microsoft

La presidenta del negoci de la multinacional a Espanya i Portugal, Rosa García, ascendeix un escalafó en Microsoft, que busca reforçar el seu organigrama en el Vell Continent.

Microsoft reforça el seu organigrama en l’àrea occidental d’Europa. Un dels nous càrrecs directius internacionals serà ocupat per Rosa García, que en l’actualitat és directora general de la filial ibèrica del grup de programari. Concretament, García ha estat nomenada vicepresidenta de Microsoft per a Europa Occidental.

El càrrec li atorgarà la responsabilitat sobre les vendes, el màrqueting, el desenvolupament de negoci i les operacions de la nova divisió en els catorze països que integren la regió Western Europe (a més d’Espanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Holanda, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Noruega, Portugal, Suècia i Suïssa).

El canvi suposa un important salt en la carrera de la primera executiva a Espanya de la companyia informàtica més gran del món. Al mateix temps, el nomenament ha desmentit algunes veus que, des de fa diversos anys, auguraven una pròxima sortida de García de la cúpula directiva de la companyia nord-americana.

La veritat és que la presidenta de Microsoft Ibèrica és un dels primers espasa d’una signatura tecnològica que més temps ha romàs en el seu càrrec. García va substituir en 2002 a Francisco Román, avui director general de Vodafone Espanya, al capdavant del negoci local.

Està previst que la nova organització estigui operativa des del pròxim 1 de juliol, coincidint amb l’inici d’un nou exercici fiscal, i agruparà les diferents línies de negoci de la companyia orientades al mercat de consum, incloent les actuals divisions de Windows Consumer, Windows Mobile, Windows Live i MSN.

A quina s’ha hagut de la decisió? Els experts asseguren que podria tenir a veure amb la crisi econòmica en Estats Units. “La dolenta situació del mercat nord-americà està obligant a moltes companyies a buscar fórmules per impulsar el seu negoci en la resta del món”, assegura un analista del sector. En el cas de Microsoft, això significaria un cert replegament en els seus plans.

Rosa García seguirà presidint la subsidiària espanyola fins al tancament de l’actual exercici, el pròxim 30 de juny. De moment, es desconeix qui ocuparà l’adreça local a partir d’aquesta data.

Font: Expansión 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: