El 70% de les demandes de treball no es cobreixen per manca d’especialistes

Més del 70% de les demandes del mercat laboral no es van poder cobrir l’any passat per falta d’especialistes, segons ha informat avui l’empresa de treball personal Adecco amb fonts de la Universitat Ramón Llull.

Segons l’informe de Adecco, de les universitats no surten els titulats suficients per a cobrir la forta demanda de llicenciats superiors d’Enginyers de Telecomunicacions.

En Catalunya, dels 9.000 alumnes que en 2000 van triar enginyeries com primera opció d’estudis, es va passar a 6.300 en 2007 i entre les branques que han sofert les majors caigudes estan la de Telecomunicacions i Informàtica.

Aquesta manca de professionals i l’augment de la demanda de les empreses ha provocat que el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya no pogués cobrir dos terços de les ofertes que va rebre en 2007.

Segons el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (Coeic, en les seves sigles en català) falten entre 25.000 i 30.000 professionals del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per a cobrir la demanda del mercat. Per Adecco, la contractació en origen és una solució al dèficit de professionals del sector.

Font: La Vanguardia

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: