Creix la preocupació per la falta d’enginyers i científics

Les empreses alerten que hauran de captar-los fora


Creix la preocupació per la falta d\'enignyers

Les empreses catalanes estan molt preocupades per la falta de perfils professionals tècnics, científics i, en especial, enginyers. Així ho van indicar ahir, durant la jornada de debat sobre formació organitzada pel Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya.

 

En aquesta sessió es van destacar els punts següents:

  • constatar que hi ha un desfasament entre les oportunitats reals que existeixen de que un projecte empresarial creixi i els pocs professionals titulats que hi ha per portar-lo a terme. En aquest sentit, Josep Beltrán, director de serveis empresarials de la Cambra de Terrassa afirma que “el sistema educatiu, universitari i formació professional, no proporciona la gent que fa falta per consolidar un projecte”.
  • la distància entre el coneixement teòric que tenen els professionals que arriben al mercat de treball i l’entorn laboral al que s’incorporen. Això fa necessari que hi hagi una implicació més gran entre els àmbits educatius i empresarials.
  • el canvi en el model de treballador, no només en la seva formació, sinó també en les seves necessitats i valors. S’ha de trobar un equilibri entre les demandes de l’empresa i les del treballador.

La constatació que hi ha una manca de personal amb formació tècnica, científica i, sobre tot, enginyers – que s’agreujarà en els pròxims anys per la reducció de matriculacions en enginyeries – fa que moltes empreses hagin de captar aquests perfils fora de Catalunya. Durant el debat es va indicar que l’Administració ha de preveure que per captar talent es necessita una estratègia de país, i que ara no existeix.

El sector de les tecnologies està entre els que més noten les mancances de personal qualificat per portar a terme els seus projectes.

Font: La Vanguardia

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: