Els CIOs espanyols creuen que les TI són decisives en una estratègia de negoci

Dos terços dels directors de tecnologies de la informació (CIOs) a nivell mundial, -i el 81% dels quals treballen en el Sector Públic-, creuen que les TI són decisives per a la innovació empresarial, encara que solament un de cada quatre considera que l’està impulsant veritablement.

Igualment, els CIOs espanyols valoren positivament el nivell d’alineació entre les TI i el negoci, així ho posa de manifest la Tercera Enquesta CIO Global, realitzada per Capgemini Consulting, que mostra que un 60% dels CIOs espanyols consideren que l’àrea de sistemes participa activament en la definició i implantació de l’estratègia de negoci, enfront del 46% de mitjana a nivell mundial.

No obstant això, destaca aquest informe que l’aspecte de la innovació a Espanya segueix sent una assignatura pendent, ja que només la meitat dels CIOs entrevistats considera les TI un factor clau per a la innovació enfront del 85% de Regne Unit i EUA, i el 80% d’Holanda.

Altra dada interessant que destaca d’aquesta enquesta és que el 60% dels CIOs creu que és possible que un departament de TI gestioni tant la innovació empresarial com els serveis de TI. Segons Christophe Mario, vicepresident de Capgemini Consulting Espanya, “gestionar l’equilibri entre control de costos i la continuïtat, al mateix temps que s’impulsa l’avantatge competitiu, és un desafiament per als CIOs. Com impuls de la innovació, les TI segueix dominant l’agenda de l’empresa, oferint una oportunitat real que el CIO possibiliti la transformació empresarial a través d’aquesta funció”.

En quant a sectors industrials, com ha extret Capgemini del seu informe, el Sector Públic ocupa el primer lloc a considerar les TI com font d’innovació, seguit del Sector Financer. De fet, a Espanya, el 90% dels entrevistats en el Sector Públic espanyol considera que les TI són una de les fonts clau d’innovació. El sector financer i les telecomunicacions són els quals presenten major grau d’innovació en el nostre país amb un 70% dels enquestats disposant de pressupostos dedicats a la innovació. Per contra, és el sector de manufactures espanyol el qual té un menor grau d’innovació.

El repte d’innovar

En quant als desafiaments més importants que han destacat els CIOs entrevistats de cara a la innovació figuren, per ordre, assumptes operacionals a curt termini, capacitats insuficients, dificultats per captar personal qualificat, falta de patrocini per l’empresa, i dolenta col·laboració entre l’empresa i les TI. Ressaltar així mateix que el nivell de externalizació no es considera una barrera en la innovació empresarial. De fet, el 72% dels enquestats creu que les TI exerceixen un impacte positiu a l’oferir la capacitat de concentrar-se en la innovació.

Finalment, i segons l’informe, és probable que impulsin la innovació un lideratge eficaç per part del CIO, una cultura organizacional oberta i informal i mesuraments del rendiment de les TI que es concentrin en el valor. “Una funció de TI exitosa es transformarà en un conducte eficaç que permeti accedir a serveis en el mercat i prestar aquests serveis als usuaris, dotant-los de poder en les seves funcions perquè arribin a els objectius de l’empresa. Això impulsarà un major valor de l’empresa entorn de la funció de TI com posibilitadora de la innovació en benefici de l’empresa”, resumeix Christophe Mario.

Font: Computing

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: