Catalunya supera a la mitjana espanyola en gairebé tots els indicadors d’ús de tecnologies de mobilitat entre la PIME

Catalunya es situa per sobre de la mitjana nacional en la pràctica totalitat dels indicadors que revelen el grau de disponibilitat i ús de les tecnologies de mobilitat en l’entorn de la petita i mitjana empresa, segons l’informe ‘Diagnòstic de mobilitat en la PIME espanyola’, elaborat per Fundetec en col•laboració amb RIM (empresa que desenvolupa la solució BlackBerry®), EOI Escola de Negocis i l’Observatori de red.es.

L’objectiu de l’estudi, realitzat a partir de més de 2.200 enquestes a autònoms i PIMES de tota Espanya de diferents sectors professionals, és oferir un diagnòstic sobre el grau d’adopció de les tecnologies de mobilitat i els seus principals usos, així com conèixer les apreciacions de l’àmbit empresarial espanyol, particularment de la PIME, respecte a les característiques, funcionalitats i desenvolupament futur de les aplicacions incorporades als dispositius mòbils i la seva aplicabilitat en determinats processos de negoci.
Segons aquest informe, Catalunya és la comunitat autònoma amb major percentatge de PIMES que faciliten als seus empleats accés remot per poder connectar-se als sistemes de l’empresa i seguir avançant amb els seus projectes des de fora del lloc de treball, amb un 55,9%. Aquesta xifra supera a la de la Comunitat de Madrid (50,5%) i a la mitjana espanyola (51,6%).

Així mateix, el 67,6% de les PYMES catalanes disposa de tecnologia d’accés WiFi en les seves oficines, enfront d’una mitjana nacional del 50%. Totes les PIMES catalanes enquestades asseguren disposar d’almenys un ordinador d’ús empresarial, i el 76,5% d’elles compta tant amb ordinadors de sobretaula com amb portàtils, xifra que de nou situa a aquesta comunitat autònoma al capdavant del rànquing. La mitjana nacional situa la disponibilitat d’ordinador en el 98% en el cas de les empreses de més de 10 empleats i en el 61% en el cas de les microempreses.

D’altra banda, un 80,5% assegura haver invertit en tecnologies durant l’últim any, un 5,5% més que la mitjana nacional. I el 36,1% de les PIMES enquestades a Catalunya té en consideració la importància d’actualitzar les infraestructures tecnològiques de l’empresa de manera contínua, sent la comunitat que més ho fa, juntament amb Madrid.

En termes nacionals, l’informe pronostica que en el futur les tecnologies de mobilitat tindran un pes significatiu en les PIMES espanyoles. Les prestacions i la incorporació de noves aplicacions o solucions adaptades al negoci seran els punts clau dels quals depengui el futur d’aquestes tecnologies.

Font: ISPortal

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: