Es necessiten dones en el sector de les TIC

La Comissió Europea animarà a les joves d’Europa a “passar al primer pla i aprofitar l’oportunitat que ofereixen les TIC”.

Hi ha qui pensa que les professions relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) estan reservades als homes. Aquest estereotip tan comú s’allunya molt de la realitat. Encara que la proporció de dones que acaben els seus estudis d’enginyeria o informàtica segueix sent molt baixa, les joves poden optar a una brillant i profitosa carrera professional en el sector de les TIC.

“És intolerable que a Europa falti personal qualificat de TIC. Si no es resol aquesta manca de científics i tècnics informàtics, el creixement econòmic europeu es frenarà i Europa podria veure’s a la sagazaga dels seus competidors asiàtics”, va dir Viviane Reding, Comissària de la Societat de la Informació i els Mitjans de comunicació de la UE en una conferència a Brussel•les, com preludi del Dia Internacional de la Dona.
“Hem de superar aquests estereotips que caracteritzen a les professions de les TIC com àrides i massa tècniques per a les dones, i animar a aquestes a triomfar en un sector tan apassionant, innovador i polifacètic”.

Les TIC són responsables d’una quarta part del creixement total de la UE i suposen un 4 % de l’ocupació, però la manca de personal qualificat pot xifrar-se en 300 000 persones. És, per això, de la màxima importància encoratjar als joves (incloses les dones) que triïn la seva professió en aquest sector. Si no ho fem, la competitivitat europea es ressentirà.

Encara que el nombre de llicenciats tècnics va augmentar significativament en l’Europa dels 27, passant de 150.965 en 1998 a 320.950 en 2004, el creixement anual està disminuint exponencialment, d’un 60% en 1998 a un 10% en 2004.

En el costat positiu cal assenyalar que la proporció de titulades de nivell universitari ha augmentat en gairebé totes les regions d’Europa; en el negatiu, que la proporció segueix sent molt baixa en les carreres tècniques, amb només un 19% de dones en 2004.

En alguns països, com Àustria, Portugal i Polònia, el nombre de llicenciades en informàtica fins i tot ha disminuït significativament entre 1998 i 2005. Les dones estan cada vegada més presents en els nivells decisoris de les grans empreses de TIC, però segueixen per sota del que els correspon.

Una anàlisi efectuada a l’octubre de 2007 amb 150 empreses europees del sector de les telecomunicacions va revelar que el percentatge mig de dones presents en els consells d’administració era del 6%. Això demostra clarament que segueix havent quin fer perquè a les dones els resulti atractiva la vida professional i el sector de les TIC.

Més informació: http://ec.europa.eu/itgirls

Font: AEC

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: