15 anys de la WWW

La World Wide Web (WWW) està celebrant el seu 15è aniversari. Es tracta d’un servei d’Internet que ha influït en la societat com cap altre i va provocar una revolució de la tecnologia de transmissió de banda ampla (com ADSL).

El 30 d’abril de 1993, la WWW es va engegar en l’Organització Europea d’Investigació Nuclear (CERN) i va ser alliberat per a ús general. El seu ‘pare’ va ser Tim Berners-Lee, que va començar el revolucionari sistema d’informació el 1989 com un projecte de desenvolupament. Per tant, l’Internet, es va obrir per als no-científics i les empreses – i també es va estendre ràpidament a la població en general.

Cap altra tecnologia s’ha convertit en un fenomen de masses tan ràpidament. La WWW aviat van establir la Internet com una incomparable font d’informació. Les empreses van integrar el correu electrónic i les pàgines web en els seus processos com una nova forma de comunicació.

La idea subjacent de la Web es remunta a la proposta de Vannevar Bush en els anys 40, que amb el nom “NEMEX” mai va ser materialitzat. És en els anys 50 quan Ted Nelson realitza la primera referència a un sistema de hipertexto, on la informació és enllaçada de forma lliure. Ja en els 80 el mateix Tim Berners-Lee proposa el sistema de gestió “ENQUIRE” on es materialitza la realització pràctica d’aquest concepte d’incipients nocions de la Web. La redacció de la proposta al març del 89, el projecte formal en el 90 i l’anunci del que avui es compleixen els quinze anys de la seva gratuïtat, són altres de les fites de la WWW.

Avui dia, amb 165 milions de llocs web i al voltant de 1,3 bilions de d’internautes, la web s’ha convertit en eina imprescindible com motor de comunicació i accés cuasi infinit a la informació

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: