Brussel·les aprova la creació d’un ‘MIT europeu’

El Parlament Europeu ha aprovat la creació d’un institut tecnològic destinat a taponar la bretxa innovadora d’Europa amb Estats Units i Xina.

L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IEIT) és idea del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que preveu un organisme de 2.300 milions d’euros que rivalitzi amb l’Institut Massachusetts de Tecnologia i estudiï àrees com el canvi climàtic.

eulight.jpg

Davant l’escepticisme en part de Regne Unit i altres països de la UE, el IEIT tindrà un començament més modest com un enllaç a una xarxa d’universitats i organismes privats d’investigació. Regno Paasilinna, el socialista finlandès que va dur la mesura al Parlament, va dir que Estats Units estava catalogant tres patents més en l’Oficina Europea de Patents que els propis europeus.

“Europea va a la sagazaga”, va dir. “Estem intentant agafar-los a, no només a Estats Units, sinó a altres potències econòmiques també. Per què no creiem en les nostres pròpies idees a Europa? Fins i tot quan tenim idees no sembla que ens duguin a aplicacions comercials”.

En els últims deu anys, la despesa de Xinesa en investigació i desenvolupament s’ha incrementat des de gairebé zero a 0,5 del seu Producte Interior Brut. “Aquesta és una oportunitat per a impulsar la innovació a Europa”, va dir el comissari d’Educació, Jan Figel, del projecte destinat a ajudar a Europa a retenir més científics i a dotar d’aplicacions comercials les innovacions. 

Els països de la UE van acordar al novembre proporcionar 309 milions d’euros per al IEIT dels fons del bloc.

Font: El País

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: