Indra i la Universitat de Lleida col.laboren per millorar la accessibilitat

Les Càtedres Indra de Tecnologia Accessible, la Fundació Adecco i les Universitats de Castella-la Manxa, Lleida i Politècnica de Madrid, seguiran col·laborant per a impulsar solucions i serveis que millorin la integració i accessibilitat de les persones amb discapacitat.

En aquest segon any de col·laboració d’aquestes entitats, persegueixen el desenvolupament de tecnologies innovadores que facilitin l’accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat, segons va informar avui Indra.

sco.jpg

Fins a ara, s’han impulsat diferents projectes, entre els quals destaquen, el ratolí virtual, Idensound i el generador per a llengua de signes. El ratolí virtual, projecte en el qual treballa la Universitat de Lleida, és una eina que es controla amb els moviments del cap i està pensada per a persones amb problemes motrius. El sistema portàtil d’identificació de sons, Idensound, en el qual també treballa la Universitat de Lleida, permetrà a persones amb problemes d’audició saber, per exemple, si al seu al voltant sona una alarma, un telèfon, timbre, etc. El generador d’animacions automàtic per a llengua de signes (Ganas), que convertirà automàticament un text a aquesta llengua, és un projecte de la Universitat de Castella-la Manxa, que finalitzarà en 2009.

Les càtedres Indra també treballa en el Projecte Emplea-T Accessible, que persegueix que sigui accessible l’aplicació interactiva de TDT “Emplea-T” de l’espai televisiu “Aquí hi ha treball”, que emet La 2 de TVE.

Carlos Rebat, coordinador de les Càtedres Indra de Tecnologia Accessible, va destacar que l’objectiu de la companyia és “crear un model de referència internacional d’integració social des de la innovació tecnològica”.

Font: http://www.discapnet.es

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: