Les estratègies de negoci Green Computing

Els aspectes mediambientals estan augmentant la seva presència en les agendes dels principals gestors de les empreses. No en va, el 48% de les 124 companyies europees enquestades en l’informe de Forrester, “Tapping buyers growing interest in green IT”, destaca la importància d’aquests temes a l’hora de planificar les operacions TI de les seves organitzacions.

windfarm.jpg

No obstant això, els analistes estan admetent que actualment hi ha més paraules que fets entorn del cridat “Green Computing”, quedant les estratègies de negoci orientades a aspectes mediambientals ofegades per la inèrcia. Però també avisen que cada vegada serà un tema més important a tenir en compte en l’estratègia d’una companyia. I així ha de ser tenint en compte que per a 2020, Espanya, per exemple, haurà de duplicar el nivell d’energia renovable, això és, produir el 20% de la seva energia amb el sol, el vent, l’aigua o la matèria orgànica, i retallar les seves emissions de diòxid de carboni un 10 per cent respecte a 2005, segons el Pla Energètic presentat per la Comissió Europea.

Actualment, Espanya produeix el 8% d’energia renovable i ha incrementat la seva producció de diòxid de carboni fins a un 45%. No obstant això, un estudi del Economist Intelligence Unit (EIU), patrocinat per IBM, denúncia que són poques les empreses que tenen en ment implementar una política de Green Computing.

Un 42% dels 213 executius enquestats pel EIU no monitorizan l’impacte energètic de les seves inversions tecnològiques, i més de la meitat no mesura l’impacte mediambiental de l’ús que fa dels seus sistemes TI. A més, en aquelles companyies que tenen un responsable de reduir les emissions de carboni, només el 45% posseeix un programa per disminuir aquests nivells, encara que no inclouen objectius específics a complir.

I pel que fa als criteris establerts per comprar equipament informàtic predomina la fiabilitat, preu i suport post-venda, encara que el 13% dels enquestats ha afirmat que l’eficiència energètica comença a ser una prioritat.

Font: Computing

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: