Governació presenta una suite informàtica per a empreses

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques va presentar les línies d’acció en la promoció i foment de l’ús del programari lliure en el marc de les III Jornades de Software Lliure de la Universitat de Barcelona que es van celebrar ahir a la seu central d’aquesta universitat. Les jornades van aplegar estudiants, representants de les universitats, el món empresarial i l’administració per debatre sobre els models de viabilitat del programari lliure en la societat actual.

computer.jpg

Es tracta d’un paquet de programari multiplataforma (GNU/Linux, Mac OS X i Windows), basat en estàndards oberts, amb eines ofimàtiques, de correu electrònic i altres eines integrades, governades per un quadre de comandament. Dins de la presentació de la Secretaria es pot veure l’arquitectura d’aquest programari i es pot també veure com s’ha concebut el projecte, amb un web, un entorn de gestió de projectes i un entorn manteniment i suport. És a dir, estem parlant d’una comunitat de programari lliure al voltant del projecte.

Entre d’altres accions, l’STSI va destacar l’entorn de desenvolupament de LaFarga.cat, una convocatòria de beques inspirada en el model del Google Summer of Code, el Catàleg d’Empreses i Programari Lliure a Catalunya i l’elaboració d’una suite informàtica de programari lliure per a petites empreses i autònoms.
Més informació al web de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Font: CatPL

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: