La manca de professionals tractada en els debats sobre economia digital

Set experts en l’economia digital van debatre el dijous 21 de febrer sobre la relació entre els negocis i les tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), en un acte organitzat per la Fundació Barcelona Digital i moderat per Francesc Miralles, director executiu de la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC).

bcndig.jpg

Durant el debat, Alfons Rubio, Director del COEIC, va preguntar al experts la seva opinió sobre la manca de professionals en el sector:

Domingo Laborda, director de l’Observatori de Red.es, va afirmar que es percep una certa manca de professionals tecnòlegs, però que encara resten per identificar aspectes fonamentals, com els seus perfils específics o les zones geogràfiques en què aquests són necessaris.

Per la seva banda, Mary E. Mesaglio, directora de recerca de la consultora Gartner, va destacar que cal generar un nou rol entre els professionals TIC, en què se solapin els coneixements tècnics i els específics del negoci al qual aquests han de ser aplicats.

Jaime García, director de recerca d’IDC Espanya, va apuntar la manca d’una adequada retribució econòmica i de carrera professional per a una correcta captació i manteniment de perfils professionals especialitzats.

Iván González, de Penteo, va estar d’acord en què hi ha manca de recursos humans en àmbits d’alta especialització, amb coneixements de gestió i amb molta implicació en el negoci, i va afirmar que els proveïdors de serveis no havien ajudat pas a millorar aquesta situació, ja que són els principals agents econòmics que han rebaixat en extrem els sous dels professionals TIC i no els han aportat cap tipus de carrera professional.

Font: STSI – Generalitat de Catalunya

Anuncios

Una respuesta

  1. Ja era hora que algú considerés els sous baixos en l’anàlisi dels problemes de les TIC. Efectivament, un dels motius pels que falta gent (però no l’únic) és perquè marxa a altres països o perquè, avisats sobre els sous (i les condicions de treball), la gent no vol estudiar carreres d’aquest tipus. Fins i tot sé de gent que ha preferit abandonar la informàtica per dedicar-se a altres negocis.

    És doncs, una bona notícia que els “experts” siguin conscients de les diferents variables del problema i fora bo que les empreses també ho fossin.

    Completament d’acord amb l’Iván González.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: