El Govern aprova el certificat oficial per poder acreditar coneixements sobre Tecnologies de la informació i la Comunicació

El Govern ha aprovat el 19 de Febrer el model d’acreditació de coneixements i competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i el pla per desplegar-la i implementar-la. Aquesta iniciativa té com a objectiu oferir a la ciutadania la possibilitat d’obtenir un certificat que acrediti davant qualsevol instància pública o privada la capacitat del titular en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació. El Govern pretén que aquesta acreditació esdevingui el certificat oficial de competències en TIC a Catalunya i, per tant, l’estàndard de referència a l’hora d’avaluar el grau de formació en aquest àmbit.

review1.jpg

El Govern invertirà un milió d’euros aquest any per impulsar la certificació El model d’acreditació que expedirà el Govern, dirigit a tots els ciutadans majors de 16 anys, establirà tres nivells de competència -d’iniciació, bàsic i avançat- segons les capacitats i habilitats que hagin demostrat els titulars del certificat. L’acreditació pretén estandarditzar el coneixement de conceptes genèrics sobre la societat de la informació, la cultura digital i les bones pràctiques en aquest àmbit, però, no preveu valorar els coneixements de productes concrets. Les proves d’avaluació es faran en línia, des de centres homologats repartits per tot el territori català.

L’acord també inclou la creació d’una comissió de seguiment, presidida pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que promourà les actuacions oportunes per fer efectiva la implementació de l’acreditació. Aquesta comissió ha de garantir que a principis de 2009 es puguin començar a fer les proves d’avaluació i emetre els primers certificats acreditatius corresponents. Per fer-ho possible, el Departament de Governació invertirà un milió d’euros durant el 2008.

L’elaboració d’aquest model ha estat coordinada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Més informació: http://www.gencat.cat/societatdelainformacio/actic/

Anuncios

Una respuesta

  1. Els enginyers informàtics suposo que ja entrarem dins la categoria ‘avançat’ de cop no?

    Crec que aquesta iniciativa, si es porta d’una manera decent, que dubto. Pot ser interessant. D’entrada ja no m’agrada que només hi hagi 3 nivells.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: