Dirigir les TI per a extreure el màxim valor al negoci

Per a optimitzar el valor de la tecnologia cal contar amb una estratègia directament vinculada als objectius empresarials, analitzar les diverses facetes del rendiment de l’organització de les TI, i saber gestionar eficaçment els recursos humans i financers, les aplicacions i el servei.

tibizz.jpg

Així ho va explicar Mark Lutchen en el V Esdeveniment de l’e-business Center PwC&IESE. El ponent, director de la iniciativa de riscos empresarials de PwC i autor del llibre “Dirigir les TI com un negoci”, va explicar als assistents a aquest esdeveniment celebrat a Barcelona que la majoria d’empreses inverteixen la major part del seu pressupost (concretament un 70%) en projectes heretats i només destinen el 30% restant als nous. Això es deu a la pràctica d’implantar noves solucions tecnològiques sense realitzar prèviament una anàlisi de tota la inversió que realment acabarà sent necessària.

No obstant això, el CIO pot evitar que la direcció prengui decisions inadequades i aprovi despeses supèrflues en TI. Per a això, ha de delimitar amb claredat les prioritats d’inversió en funció de les necessitats reals del conjunt de l’empresa.

Finalment, el conferenciant va repassar els canvis que està experimentant el rol dels CIO. En els 90 se’ls exigia que tinguessin un important coneixement de la tecnologia, mentre que ara han de ser capaços a més de comunicar-se de manera senzilla i sense tecnicismes. Han de tenir una visió capaç d’alinear les TI amb el negoci i han de ser els gestors del canvi de les organització.

pdf_icon.jpg Dirigir les TI com un negoci

Font: e-business Center PwC&IESE

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: