Ordinador solidari

Dell, Microsoft y Bono presenten l’ordinador solidari.

Per cada ordinador vermell que es vengui, fins a 80 dòlars aniran a parar a finançar medicaments contra la sida a Àfrica. Dell i Microsoft han unit forces en el projecte ”Product Xarxa”, i el fruit d’aquesta unió ha cristal•litzat en la fabricació d’ordinadors de color vermell amb sistema operatiu Windows Vista per als més ”compromesos” amb la solidaritat.

bono_1.jpg

Dell començarà a vendre dos models d’ordinador portàtil i un d’escriptori amb l’etiqueta ”Xarxa”. Ambdues empreses donaran 50 dòlars per cada portàtil que es vengui i 80 dòlars pel model d’escriptori al Fons Mundial que finança programes de salut en Africa.

El programa ”Xarxa”, fundat per Bobby Shriver i el cantant del grup musical irlandès O2, Bono, treballa per a dissenyar productes de marca amb empreses com Motorola, Apple i Gap. Les signatures donen després una part dels beneficis per la venda d’aquests articles per a la producció de antirretrovirals.

Microsoft va dir esperar que es venguin “molts centenars de milers” d’ordinadors Dell ”Xarxa” en el 2008. La màquina, dissenyada en part per Bono, tindrà una característica carcassa vermella, i la interfície de Windows inclourà fons i barres laterals en vermell.
“El meu treball és posar una mica de poesia en la màquina, posar una mica de gràcia”, va dir Bono en una entrevista.

Objectiu, recaptar més

Des de la seva fundació en 2006, la campanya ha recaptat 53 milions de dòlars per al Fons Mundial. Bono, que espera superar aquesta xifra només en 2008, va indicar que l’organització havia perdut alguns socis potencials després que un article crític en la revista Advertising Age qüestionés l’efectivitat de la campanya.

El president de Microsoft, Bill Gates, que va aportar part de la inversió inicial de ”Xarxa”, va defensar al grup dient que havia salvat vides que d’altra forma s’haguessin perdut. “Suposo que pots criticar fins i tot les activitats que salven les vides. No sé com, però si algú té una idea millor per a salvar més vides, som tot oïdes”, va dir Gates en una entrevista.

Els productes de Dell oferts sota la marca ”Xarxa” són un ordinador d’escriptori XPS One i dos portàtils XPS M13 30 i M1530. Els productes es vendran pel mateix preu que els models normals de Dell. Els ordinadors sortiran a la venda el 25 de gener en Estats Units, i el 31 en altres 30 països.

Font: El Mundo

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: