Sun compra MySQL, la base de dades més popular del món

Sun Microsystems, anuncia que ha arribat a un acord definitiu per a adquirir MySQL AB, una de les màximes icones de la tecnologia Open Source i desenvolupador d’una de les bases de dades sobre codi obert de major creixement del món.

L’adquisició, que es portarà a terme per aproximadament 1.000 milions de dòlars, accelera d’una forma important la presència de Sun en el mercat de la tecnologia corporativa sumant ara un nou posicionament en el mercat de les bases de dades, en el qual no tenia presència, i que està valorat en prop de 15.000 milions de dòlars a escala mundial.

L’anunci reafirma la posició de Sun com proveïdor capdavanter de plataformes en l’economia Web, així com el seu paper com major contribuent des del món empresarial a la comunitat Open Source.

Amb milers d’implementacions a escala mundial i clients de la talla de Facebook, Google, Nokia, Baidu o China Mobile, MySQL aporta a Sun sinergies que canviaran radicalment l’actual mercat del programari. Una dels avantatges immediats per al mercat d’aquesta adquisició serà que permetrà l’adopció de la base de dades de codi obert MySQL per un gran nombre d’aplicacions i companyies tradicionals.

mickos4005.jpg

“La combinació de MySQL i Sun representa uneixi gran oportunitat per als usuaris i per a totes aquelles companyies que volen innovar, créixer i poder triar”, ha afirmat Marten Mickos, CEO de MySQL. “La cultura i el model de negoci de Sun es complementa a la perfecció amb MySQL ja que ambdós compartim ideals: programari lliure, innovació online i participació amb la comunitat i els partners. Estem encantats de treballar amb Sun i amb els milions de membres de l’ecosistema Open Source de MySQL para continuar oferint la millor base de dades que impulsi la moderna economia Web.”

La base de dades open source MySQL és la “M” en l’acrònim LAMP – la plataforma de programari composta per la unió de les tecnologies de sistema operatiu Linux, el servidor web Apache, el gestor de base de dades MySQL i els llenguatges de programació PHP/Perl, considerada sovint com la base d’Internet.

Més de 100 milions de còpies del programari de base de dades open source d’alt rendiment de MySQL s’han descarregat i distribuït ja. Aquesta àmplia penetració juntament amb la fortalesa de MySQL en els mercats Web 2.0, Programari com Servei (SaaS), empresarial, telecomunicacions i OEM estan completament en línia amb l’estratègia de Sun.

Amb MySQL, Sun tindrà la capacitat d’aprofundir en les seves relacions amb els clients i crear noves oportunitats amb aquelles empreses que busquen una major flexibilitat i aposten per sistemes fàcils d’utilitzar i basats en codi obert. Una vegada es completi la transacció proposada, MySQL s’integrarà en les organitzacions de Programari, Vendes i Serveis de Sun, i Marten Mickos, fins a ara CEO de MySQL, passarà a formar part de l’equip directiu de Sun.

Font: IDG

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: