Oracle es fa amb BEA Systems per 5.750 M€

BEA Systems serà venuda finalment a Oracle per 8.500 milions de dòlars, tres mesos després que la signatura de middleware rebutgés una oferta de 6.700 milions.

Fa poc més d’un mes, Larry Ellison, CEO de Oracle, assegurava: “el middleware és clau per a ajudar als clients a migrar els seus sistemes cap a arquitectures SOA. Ara, l’adquisició de BEA li servirà per a millorar Fusion, la seva suite de middleware. De fet, aquesta solució ja pot enllaçar-se amb el servidor d’aplicacions Java WebLogic de BEA, pel que l’acord accelerarà l’adopció de Oracle de middleware basat en Java, una petició que, segons la signatura, havien demanat els seus clients fins a la sacietat i fins i tot suggerit la compra de BEA durant anys.

larry_ellison.jpg

Quan la companyia va decidir donar el pas, els directius de BEA van rebutjar a l’octubre la seva oferta de 17 dòlars per acció afirmant “que menyspreava a BEA”. Oracle va anar llavors qui va dir no a la contraoferta de l’executiva de BEA de 21 dòlars per acció per ser “impossiblement alta”. Però avui les empreses han aparcat les seves diferències i la directiva de BEA ha anunciat que han aprovat per unanimitat l’última oferta de Oracle de 19,375 dòlars en efectiu per acció. Alfred Chuang, CEO i president de BEA Systems, afirma en un comunicat que l’adreça ha acceptat després de mesos buscant altres opcions per maximitzar el valor dels seus accionistes.

Les empreses esperen tancar l’acord a meitat d’any, subjecte a l’aprovació dels organismes reguladors i els accionistes de BEA.

Segon del mercat

El principal motiu de Oracle para aquesta operació no és comprar tecnologia “sinó guanyar quota de mercat”, assegura Gartner en un comunicat. D’aquesta manera, Oracle es convertirà en el segon proveïdor de tecnologia de middleware, processos i portals per ingressos, darrera de IBM. “Aquests dos proveïdors serien els principals actors del mercat de middleware basat en Java, a certa distància d’uns altres. Oracle i IBM també tindran un significatiu avantatge sobre Microsoft, enfocada en middleware basat en .NET, encara que tant aquesta companyia com SAP seguiran sent formidables competidors en el gran mercat d’infraestructura d’aplicacions”.

No obstant això, Gartner assenyala que fins que es fusionin ambdues empreses, es produirà un període d’incertesa en els clients que podria frenar les vendes dels dos proveïdors, ja que no s’han pronunciat sobre futur dels productes. Aquesta situació podria afavorir a tercers, com IBM, Software AG, Tibco Software, Progress Software o Red Hat, entre altres, segons la consultora.

Font: CIO España

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: