IBM anuncia supercomputadors de butxaca

IBM ha anunciat una fita en el desenvolupament de la tecnologia per a microprocessadors del futur. La tecnologia implica que els petits semiconductors de coure instal·lats en el nucli dels processadors aviat seran substituïts per connexions òptiques. Així, en lloc d’impulsos elèctrics, s’utilitzaran els senyals de llum per a l’intercanvi de dades en el processador. Això farà que aquests dispositius siguin cent vegades més ràpids, mentre que el consum elèctric només serà d’un 10% pel que fa als models actuals.

Segons IBM, la tecnologia resultarà en la producció de processadors integrats per desenes de milers de nuclis, que podran aportar la mateixa capacitat de càlcul que els actuals supercomputadors. En paraules de IBM, es tractarà d’un “tipus de computadora que utilitzarà la mateixa corrent elèctrica que un petit llum”.

La idea no és nova, però es tracta de la primera vegada que els investigadors de IBM han assolit crear un prototip funcional d’un petit modulador que converteix els senyals elèctrics en llum i viceversa. El modulador té una grandària entre 100 a 1000 vegades més reduït que els prototips anteriors.

chip_cell_ps3.jpg

IBM utilitzarà el seu propi processador Cell, de PlayStation 3 com exemple. El processador en qüestió conté 15 nuclis en un sol xip. Els processadors Cell del futur haurien de contenir entre 100 a 1000 kernels, alhora que tindran una capacitat de comunicació 100 vegades superior a l’actual.

Font: DiarioTI

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: