Logalty neix a Espanya per a donar seguretat al comerç electrònic

Amb una marcada vocació internacional, el bufet d’advocats Garrigues, juntament amb la signatura alemanya T-Systems, del grup Deutsche Telekom, han donat a conèixer la creació d’una nova empresa, que ja està en marxa a Espanya, encara que en breu es constituirà en altres països. Es diu Logalty i té com principal objectiu “garantir en els tribunals la validesa d’una prova electrònica”, segons ha explicat José María Anguiano, el CEO de la nova companyia.

logalty2.jpg

El principal objectiu de Logalty serà el de generar i custodiar totes les proves electròniques com enviament, transaccions i/o accessos als sistemes informàtics -necessàries per a dotar de la màxima seguretat a les transaccions on line. És important el paper que jugarà l’Agència Notarial de Certificació (ANCERT), ja que s’ocuparà de gran part dels processos legals.

Logalty es constituïx com Tercera Part de Confiança, segons el previst en la vigent Llei de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic, Llei 34/2002, de 11 de juliol, en el seu article 25, prestant serveis tals com “notificacions electròniques certificades” i “formalització electrònica de contractes”.

Així, els serveis principals sobre els quals girarà l’activitat de la signatura, se centren en la constitució de correus “electrònics certificats, una mica que ja es fa amb les cartes ordinàries, però no amb els e-mails, i aconseguir una perfecció electrònica de contractes a distància”, va confirmar Anguiano. El president de Logalty serà Ginés Alarcón, membre del Consell Assessor del COEIC, qui va assegurar que el servei està fonamentalment dirigit a empreses que facin transaccions B2B.

A més, els sectors que faran un major ús de les proves electròniques segures seran Banca i segurs, utilities i logística, “i s’espera que l’Administració Pública se sumeix també en un breu període de temps”, confirma. Es tracta d’uns serveis que pretenen augmentar el grau de confiança en la utilització de mitjans telemàtics on Logalty s’establix com neutre i independent en les relacions entre les parts que intervenen en una transacció.

La nova entitat s’ha marcat com objectiu inicial aconseguir un volum de transaccions d’al voltant de 10 milions en els pròxims tres anys, un repte que no es presenta gens senzill, ja que “el mercat no està madur, pel que les nostres previsions són molt prudents”, explica Alarcón. El paper que jugarà T-Systems serà el d’assegurar la plena disponibilitat d’eines tècniques d’última generació, per a assegurar que les proves tinguin la fiabilitat adequada.

Font: Computing

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: