Bon ritme de desenvolupament de la SI, però encara queda molt per fer

La Societat de la Informació és una realitat palpable a Espanya. Així ho afirmava, Francisco Ros, secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la SI en el marc del Fòrum de Societats en Xarxa, organitzat per EuropaPress i Red.es, que va tenir lloc el mes de Novembre.

francisco-ros.jpg

Fa dos anys que es va engegar el Plan Avanza i el secretari d’Estat va recordar alguns dels assoliments aconseguits fins a ara entre els quals ha destacat els “més de 150 projectes definits i la creació de més de 20 llocs específics amb informació detallada i actualitzada del Pla, a més de la pàgina oficial del Ministeri”.

En el període 2005-2008 s’hauran dedicat 5.076 milions d’euros a través de Avanza. Això suposa que s’ha “multiplicat per tres els recursos en comparació de 2001”. A més, segons va afirmar Ros, “els nivells d’execució estan pròxims al 100 per”cent . D’aquesta inversió, és 2007 es dedicaran 1.540 milions d’euros i, per a 2008, en Pla contarà amb 1.800 milions.

El secretari d’Estat, així mateix, va voler destacar la resolució d’alguns dels indicadors més rellevants dintre del sector de les Tecnologies de la Informació. D’aquesta manera, va ressaltar el gran salt que s’ha donat passant de 2,1 milions de línies de banda ampla en 2003, a 8,2 milions a la fi de 2007. Encara que no només les connexions han experimentat un important creixement si no, també, la velocitat mitja que ha deixat d’ésser de 256 Kbps a ser capaç de transmetre 3 Mbps. D’altra banda, “hem passat a ser 10,3 milions de nous usuaris d’Internet, és a dir, un total de 22 milions d’internautes”. Aquest, és una dada és molt important per a “crear un mercat per al desenvolupament de la indústria de la informació”.

D’altra banda, s’ha produït un increment del 36 per cent en les línies de telefonia mòbil. S’ha passat de 37, 2 milions de línies mòbils en 2004 a més de 50 milions en 2007 “, per sobre de la mitjana europea”. A més, ja s’ha engegat 9,5 milions d’usuaris de xarxes UMTS. Dintre d’aquest context, el secretari d’Estat també va ressaltar la gran evolució en l’àmbit empresarial, on, en l’actualitat, ja és el 93 per cent de les organitzacions les quals disposen de banda ampla. Però, també cal assenyalar que la dada negativa ho posa l’ús de solucions de negoci a través de la Xarxa.

En Espanya, el comerç electrònic s’ha multiplicat per deu, però “però encara està molt per sota dels ràtios de la mitjana europea”. I és que les empreses segueixen sent reticents a l’hora de comprar i vendre productes a través d’Internet. A més, “destacar l’ampli marc legislatiu quant a la protecció dels usuaris i les millores en la qualitat dels serveis de telecomunicacions”.

En conclusió, Francisco Ros, va tornar a destacar les importants millores que Espanya ha experimentat en el desenvolupament de la Societat de la Informació, però va advertir que “encara queda molt per fer”, i va assenyalar el repte d’incorporar a nous sectors industrials a la societat de la informació, d’incrementar inversions dirigides a les TIC, fomentar el comerç electrònic i seguir avançat en matèria de continguts i seguretat en Internet.

Font: Computing 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: