Els xips Intel de l’any 2015 es dissenyen avui a Barcelona

Els resultats d’Intel Labs Barcelona (ILB) han superat completament les expectatives d’Intel

Intel Labs Barcelona (ILB) es va crear en l’any 2002 resultat d’un acord entre Intel i la UPC amb l’objectiu que es convertís en un centre d’investigació i desenvolupament sobre arquitectura de microprocesadores i tècniques de compilació, participant així en els nous desenvolupaments d’Intel.

intel_chip.jpg

Actualment, Intel Labs Barcelona compta amb un equip 33 investigadors treballant en col.laboració amb els laboratoris Intel de Santa Clara (Califòrnia) i Portland (Oregón).

Xips per al futur

Antonio González, director d’ILB des de la seva creació, destaca que els eixos de l’actual fase de disseny està centrada en tres aspectes bàsics: la millora del rendiment, la disminució drástica del consum i la millora en la fiabilitat.

En el primer camp, un dels desenvolupaments creats a Barcelona és “Mitosis”, centrat en la paralelització especulativa de les operacions. La disminució del consum és una preocupació preferent per a aquest equip de disseny i la seva aportació ha estat la denominada “Tecnologia de Punt de Trobada”, capaç d’adreçar el progrés de les aplicacions i reduir l’energia adaptant-la al maquinari disponible.

I en el camp de la millora de la fiabilitat, el centre ha aportat un sistema per a detectar i corregir fallades físiques degudes, per exemple, a l’acció dels neutrons provinents dels rajos còsmics sobre els transistors inclosos en les CPUs.

En l’aparició de noves generacions de microprocesadors, González estima que la major part d’aportacions d’aquest laboratori, centrades en la computació en Tera-escala i Multicore, es veuran plasmades en la pròxima dècada i ara responen al nom de projecte Sandy Bridge.

Un altre desenvolupaments propi d’Intel Labs Barcelona es la tecnologia de microarquitectura Larrabee, per a transportar cap a la CPU gran part de les possibilitats gràfiques que ara només es generen en les targetes gràfiques de major potència i qualitat.

Font: Computerworld

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: