La e-Administració espanyola ocupa el novè lloc d’Europa en disponibilitat web

Espanya supera la mitjana europea en els dos indicadors clau per a amidar el grau de desenvolupament de la e-Administració: la disponibilitat de serveis públics online i el seu grau de sofisticación i accessibilitat.

eadministracion.jpg

Segons la setena edició de l’Estudi realitzat per Capgimini per a la Comissió Europea sobre Serveis Públics en Internet, el nivell de disponibilitat dels serveis públics online és d’un 70 per cent a Espanya, amb un avanç de 15 punts percentuals sobre l’any passat i 12 punts per sobre de la mitjana europea (del 58 per cent).

Amb aquest resultat, Espanya es situa en la posició número 9 en el rànquing, format per 31 països europeus, igualada amb Estònia, França i Itàlia i per sobre de països com Holanda, Finlàndia, Bèlgica o Dinamarca.

Espanya destaca quant a la personalització dels serveis públics online, ja que cinc de nou serveis arriben a el major nivell de sofisticación (el cinquè nivell), mentre que l’accessibilitat de les pàgines web espanyoles se situa en un 62 per cent, lleugerament per sobre del 57 per cent de la mitjana europea.

Per a tota Europa, els resultats de 2007 mostren que la disponibilitat de serveis públics online avança d’un 50 per cent en 2006 a un 58 per cent en 2007. La mitjana europea arriba a un 76 per cent de sofisticación, un nivell que es qualifica com “transaccional” respecte a l’any anterior, quan es classificava com “terme mitjà”.

Font: www.computing.es

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: