Els centres de dades a Espanya, lluny dels seus rivals europeus

El sector dels centres independents de processament de dades registrarà uns ingressos de 27 milions d’euros a Espanya durant 2007, un 28% més que en l’anterior exercici, segons dades de la consultora IDC. La xifra tot just suposa un 4,2% del total de la facturació conjunta en les vuit principals economies de la Unió Europea.

data.jpg

De cara a 2008, els ingressos que aquests centres arribaran a a Espanya rondaran els 33,6 milions d’euros, un 24% més que 2007, i un 4,1% del conjunt dels principals països del Vell Continent. Robert Assink, responsable de Interxion a Espanya, va indicar que ‘a Madrid hi ha només tres proveïdors enfront dels 15 que hi ha a Londres’. Aquest expert va explicar que bona part d’aquest sector a Espanya està encara en mans d’empreses com Telefònica o IBM, malgrat que la gestió de centres de dades ja no forma part del seu negoci principal.

El 90% de les companyies manté centres de dades internes i va considerar que ‘l’alta disponibilitat i continuïtat de negoci encara no són una mica prioritari per a les empreses espanyoles’. Assink va advertir que ‘el pitjor està per venir’, i va recordar que, segons les dades de IDC, el 51% de les signatures espanyoles no ha considerat externalitzar els seus centres de dades, enfront del 41% de mitjana en el Vell Continent.

Font: Cinco Días

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: