Jornades de programari lliure del Monstià

El COEIC participa a les jornades de programari lliure plmontsià 2007.

En la jornada del dia 22 de Novembre a Amposta, Xavier Burguera, Director de Serveis de Seguretat a T-Systems i videdegà del COEIC, va explicar què és la signatura electrònica i la importància en la vida diària. Una de les coses que va destacar és el fet que de tots l’únic lloc a l’estat espanyol on no s’ha implantat el DNI electrònic és Catalunya. I això, com un inconvenient perquè el DNI electrònic suposa una avantatge respecte dels llocs on sí que s’ham implantat pel ventall d’operacions en línia que permet fer, enfront d’identitats electròniques d’àmbit més restringit.

Veure presentació pdf_icon.jpg

Albert Calvet, president de CatPL, i empresari especialitzat en l’aprenentatge en línia, ens ha parlat de dues coses relacionades amb el programari lliure. Primer, del projecte e-Catalunya, una plataforma de programari lliure per al treball col·laboratiu i en línia entre totes les persones que formen part de l’administració pública catalana. És la xarxa social de la Generalitat. D’altra banda, ha parlat de la necessitat, per fer país, que la Generalitat aposti pel programari lliure, com la forma de crear riquesa al voltant de la creació d’una indústria informàtica catalana.

montsia.jpg

La jornada a La Sènia el 29 de Novembre, Juanjo Giménez, Director General d’openTrends i vicedegà del COEIC, va explicar des del seu punt de vista empresarial, exemples d’aplicació de programari lliure. openTrends és una empresa jove, creada l’any 2004 però, que ha tingut un creixement important i que ofereix serveis de consultoria, integració i adaptació de solucions amb programari lliure, i que ha treballat amb empreses privades com el Futbol Club Barcelona, JormaBike, La Caixa, etc., i empreses i administracions públiques com la Generalitat de Catalunya, TMB,…

Més informació: http://www.bernatspescaires.org/blocs/blog/plmontsia

plmontsià és una iniciativa dels Ajuntaments d’Amposta, La Sénia i Santa Bàrbara, i de la Universitat Oberta de Catalunya i dels Col·legis Oficials d’Enginyeries en Informàtica de Catalunya.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: