Dues hores al dia dedicades a llegir emails

Un estudi de Plantronics insta a replantejar l’ús abusiu del correu electrònic ja que la meitat del temps emprat per a això “és una pèrdua de temps”.

Deu anys de la nostra vida laboral els passem llegint correus electrònics i el pitjor no és això, sinó que de tots aquests emails gairebé un 49 per cent es consideren irrellevants.

laptop_woman.jpg

 Aquesta investigació té dues parts. Un d’àmbit europeu, portada a terme per l’institut de negocis britànic ‘Henley Management College’ en la primavera del 2007; i altre d’àmbit nacional, portat a terme durant el passat mes de setembre amb l’ajuda de l’empresa Sondeo. L’estudi tenia com objectiu principal conèixer l’opinió dels directius sobre la implantació i l’ús de les tecnologies de comunicació en les seves organitzacions, saber com són utilitzades i conèixer quins són les conseqüències per als seus negocis.

Aquesta anàlisi els ha servit per a concloure que es dedica una mitjana de dues hores diàries a llegir el correu electrònic a Europa i més de dues hores a Espanya (unes 2,24 hores), el que ha dut A Philip Vanhoutte, Director General de Planctronics d’Europa, a afirmar que “la meitat de les hores que ens passem llegint el correu electrònic és una pèrdua de temps”.

Vanhoutte ha afirmat referent a això que el problema és que “molta gent utilitza el email com un lloc mitjançant el qual mantenir una conversa, però el correu electrònic no va ser dissenyat per a respondre en el mateix moment que algú t’escriu”. Finalment, ha assenyalat que el to de veu d’una persona o el llenguatge gestual és el “80 per cent de la comunicació”, i que quan es manté una conversa cara a cara “és molt difícil mentir”, pel que no és recomanable l’ús del mail ja que “és una manera fàcil d’amagar-se”.

Finalment Vanhoutte ha animat a les persones que treballen davant d’ordinadors a “tenir el coratge de parar aquesta pluja de mails quan comença a no tenir sentit” i a més ha donat una sèrie de consells com moure’s més i no estar sempre assegut davant de l’ordinador, ja que “durant tot moment podem estar connectats perquè tenim totes les tecnologies disponibles per a això”.

Font: Silicon News

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: